Hillary wint CNN/YouTube-debat

Hillary ClintonHillary Clinton is door internetters aangewezen als de winnares van het allereerste CNN/YouTube-debat ooit. Volgens peilingen kwam ze het meest presidentieel over. Ook Barack Obama deed het goed, hij was volgens peilingen het duidelijkst in zijn antwoorden.

Het was voor het eerst in de geschiedenis dat de website YouTube in samenwerking met CNN een debat organiseerde. Tijdens het debat konden kiezers hun vragen via een filmpje aan de kandidaten stellen.

Het historische debat is in de VS met lovende kritieken ontvangen. De amusementswaarde was hoog, de vragen waren scherp en de kandidaten moesten duidelijke antwoorden geven. Ook ontstonden er zo nu en dan heftige discussies onder de Democraten. Op de vraag of Barack Obama (als hij gekozen zou worden tot president) de leiders van Noord-Korea of Iran zou willen ontmoeten, antwoordde de Democraat volmondig met "ja". Hillary Clinton en John Edwards wezen hem er meteen op dat hij dan gebruikt zou worden voor politieke propaganda.

Hieronder het eerste deel van het debat. Voor de overige delen kunt u – door te klikken op de video – doorklikken naar de website van YouTube.

Lees ook:Kandidaten maken zich op voor YouTube debat
Lees ook:Obama: Irak-stem van Clinton was onverantwoord
Lees ook:Richardson begrijpt ruzie Clinton/Obama niet
Lees ook:Opnieuw confrontatie tussen Clinton en Obama
Lees ook:Ruzie Clinton/Obama krijgt nucleare lading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.