Obama: Irak-stem van Clinton was onverantwoord

Een nieuwe ronde in het duel tussen Hillary Clinton en Barack Obama. Tijdens een rally zei de Democraat dat Hillary Clinton haar stem over Irak onverantwoord en naïef gebruikt had. Hillary gaf president Bush in 2003 toestemming om Irak binnen te vallen. Obama, die pas in 2004 in de Senaat gekozen werd, is altijd een tegenstander van de oorlog geweest.

Obama gebruikt hiermee dezelfde woorden waarmee Hillary een opmerking van hem betitelde tijdens het YouTube-debat. Toen Obama aangaf een ontmoeting te willen met de leiders van onder andere Iran en Noord-Korea, noemde Hillary hem "onverantwoord en naïef". De leiders van die landen zouden de president van de VS slechts voor politieke propaganda willen gebruiken.

Volgens Obama laat Clinton hiermee zien dat ze de lijn Bush/Cheney wilt voortzetten. De Democraat gaf aan met iedereen te willen praten, in plaats van ze simpelweg uit de weg te ruimen.

Het is de zoveelste beschuldiging over en weer tussen de twee kandidaten. Natuurlijk, dit hoort in een campagne ook. Maar voorafgaand aan het YouTube-debat van afgelopen maandag waren de twee nog vriendelijk voor elkaar. Dit debat heeft voor een enorme omslag gezorgd in de verhoudingen tussen de twee.

Ik ben benieuwd wat Hillary hier weer op te zeggen heeft.

Barack Obama

 

Lees ook:Richardson begrijpt ruzie Clinton/Obama niet
Lees ook:Hillary wint CNN/YouTube-debat
Lees ook:Opnieuw confrontatie tussen Clinton en Obama
Lees ook:Clinton opent aanval op Obama
Lees ook:Ruzie Clinton/Obama krijgt nucleare lading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.