Clinton en Obama onder vuur in nieuw debat

AFL-CIO debatAls je wilt steigen in de peilingen moet je de koplopers natuurlijk aanvallen, en dat is precies wat de Democratische kandidaten deden tijdens hun laatste debat. Hillary Clinton en Barack Obama moesten het ontgelden, Clinton zou teveel geld van lobbyisten aannemen en Obama zou schommellen in zijn buitenlandbeleid.

Net als eerder deze week was het ook dit keer John Edwards die uithaalde naar de beide koplers. Tijdens het debat, dat plaatsvond in Chicago en werd bijgewoond door vakbondsleden, bekritiseerde hij de beide kandidaten voor hun geflirt met lobbyisten. Hij probeerde zichzelf tussen de vakbondsleden neer te zetten als iemand van hun: "Je zult mij nooit op de cover van Fortune Magazine zien."

Obama kwam onder vuur te liggen over zijn opmerking om troepen Pakistan in te sturen als president Musharraf zelf niet hardhandig genoeg optreedt "Je moet niet altijd zeggen wat je denkt als je president wilt worden, want alles heeft consequenties in de rest van de wereld", zei Clinton. Obama sloeg keihard terug: "Ik vind het grappig dat degene die medeverantwoordelijk zijn voor de grootste ramp in ons buitenlandbeleid tijdens onze generatie mij nu de les lezen!"

De debatten tussen de Democratische kandidaten worden in ieder geval steeds pittiger. Dat hoort natuurlijk ook, en dat zal zeker toenemen naarmate de voorverkiezingen naderen. Op naar het volgende debat.

Het hele debat staat natuurlijk op YouTube, hier een fragment over de woordenwisseling van Obama's opmerkingen over Pakistan.

Lees ook:Democraten maken zich op voor nieuw debat
Lees ook:Edwards: ruzie Clinton/Obama niet nodig
Lees ook:Democraten maken zich op voor (alweer) nieuw debat
Lees ook:Ruzie Clinton/Obama krijgt nucleare lading
Lees ook:Obama laat z’n tanden zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.