Thompson is gevaar voor Giuliani

Fred ThompsonNog voor zijn kandidaatstelling stond Rudy Giuliani al bovenaan in de Republikeinse peilingen, vandaag de dag is dit nog steeds zo. Alleen Mitt Romney gaat hem in sommige staten voorbij, maar landelijk ligt zijn steun zelfs onder de 10%. Nee, er is iemand anders waar Giuliani zich meer zorgen om moet maken: Fred Thompson. Volgens een laatste peiling loopt hij steeds verder op hem in, en dat terwijl ook hij zich nog niet eens echt kandidaat gesteld heeft.

Volgens een laatste landelijke peilingen van het bureau Rasmussen kan Giuliani op 24% van de stemmen rekenen. Fred Thompson staat nu al op 23%, een echte kandidaatstelling kan dit wellicht nog verder omhoog schroeven. Kortom, Giuliani moet zich serieus zorgen gaan maken, des te meer omdat Thompson in sommige conservatieve staten al aan de leiding gaat.

Tot noch toe had Giuliani weinig last van zijn tegenstanders. De kritiek op hem was dat hij te progressief zou zijn, maar zijn partijgenoten konden geen deuk in hem slaan. Romney, de conservatievere kandidaat, kon hem ook niet aanvallen op zijn progressieve abortusstandpunt, zelf is hij immers ook 'pro-choice' geweest.

In Fred Thompson zien veel Republikeinen een echte conservatieve kandidaat, een ware tegenhanger voor Rudy Giuliani dus. De vraag is, wat kiezen de Republikeinen? Het zal zeker spannend worden, toch gok ik op Giuliani. De oud-burgemeester van New York heeft naar mijn mening de meeste kans om van een Democratische tegenstander te winnen omdat hij de grote groep kiezers in het midden aanspreekt.

De andere Republikeinen bungelen overigens vooralsnog onderaan in de peiling. John McCain staat op 15% terwijl Mitt Romney op slechts 10% blijft hangen, in sommige staten staat Romney juist ver bovenaan.

Lees ook:Thompson aan kop in South-Carolina, evenals Clinton
Lees ook:Republikeinen nemen Giuliani onder vuur
Lees ook:Clinton en Giuliani behouden leiding in nieuwe poll
Lees ook:Giuliani al met gedachte bij volgende verkiezingen
Lees ook:Nieuwe peilingen uit nieuwe staten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.