Giuliani al met gedachte bij volgende verkiezingen

Rudy GiulianiBij Rudy Giuliani lijkt er geen enkele twijfel te bestaan: hij zal de Republikeinse nominatie gaan binnenhalen. In een memo naar werknemers praat hij evenveel over de uiteindelijke tweestrijd als de voorverkiezingen die nog moeten gaan plaatsvinden. Hij is in ieder geval wel erg zeker van z'n zaak.

Het verhaal in de memo is simpel: Giuliani doet het al tijden goed in de landelijke polls en zal dit blijven doen. En dat is volgens z'n campagnemedewerkers maar goed ook, want volgens hen is hij de enige die Hillary Clinton kan verslaan.

Dit ben ik trouwens met ze eens, als er een kandidaat is die een grote groep zwevende kiezers naar zich toe kan trekken is het Giuliani wel. McCain is te elitair, Thompson te conservatief en Mitt Romney wisseld te vaak van standpunt.

Hoewel Fred Thompson in sommige peilingen al boven Giuliani staat, vallen z'n resultaten volgens de memo toch tegen. "Een echte kandidaatstelling zorgt meestal voor een stijging van tien procent in de peilingen, bij Thompson was dit slechst 8%", aldus Giuliani's campagnewoordvoerder.

Natuurlijk, Giuliani staat er goed voor. Ook ik denk dat hij, van alle Republikeinen, de beste kansen maakt in een uiteindelijke tweestrijd met een Democratische tegenstander. Toch moet de voormalige burgemeester van New York zich niet al te comfortabel gaan voelen. Bill Cinton zegt immers altijd heel verstandig: kijk nooit verder dan de eerste verkiezing, anders win je die verkiezing misschien wel niet.

Lees ook:Democraten winnen in mogelijke tweestrijd
Lees ook:Peiling: alleen Giuliani succesvol in mogelijke tweestrijd
Lees ook:Spannende verkiezingen bij tweestrijd
Lees ook:Eindelijk: Thompson doet mee
Lees ook:PeilingProfiel: Barack Obama

Eén reactie op “Giuliani al met gedachte bij volgende verkiezingen

  1. Tom

    Aardige blog. Ik tip Guliani ook.
    Hij is wel de man die alle politie/brandweer etc. communicatie op de north tower heeft laten zetten. Op 11/9 konden de hulpdiensten niet via radio communiceren en moest hij zelf (later, o glorie!) ernaar toe om te zien wat er aan de hand was.
    Desondanks maakt hij een grote kans want de gemiddelde US citizen stemt conservatief dus geen vrouw(Clinton)en al helemaal niet negroide(Obama).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.