Republikeinen nemen Giuliani onder vuur

Rudy GiulianiNiet de Democraten, maar zijn eigen partijgenoten richten hun peilen dit keer op de voormalige burgemeester van New York. Of het nu gaat om het wapenbezit of abortus, Rudy Giuliani krijgt er van langs. De Republikeinen moeten ook wel, Giuliani staat immers al tijden bovenaan in de peilingen.

Zo uitte Mitt Romney, die momenteel de grootste bedreiging voor Giuliani is, kritiek op het immigratiebeleid van Giuliani. Volgens hem was New York een "toevluchtsoord" voor veel illegalen tijdens het burgemeesterschap van Giuliani.

Fred Thompson, die door zijn conservatieve imago veel kiezers bij Giuliani weg kan slepen, viel hem aan op zijn wapenbeleid. De Republikein zei dat het wapenbeleid te streng was onder Giuliani, ook zei hij dat Giuliani veel wapenfabrikanten heeft aangeklaagt.

Het grootste probleem van Rudy Giuliani komt hier meteen handig om de hoek kijken. Hij zou te progressief zijn en veel conservatieve Republikeinen niet genoeg aanspreken. Dit is een serieus probleem voor hem, want als Thompson zich straks officieel kandidaat stelt kan hem dat helemaal flink wat stemmen gaan kosten.

Lees ook:Huckabee en McCain favoriet bij Republikeinen
Lees ook:New York gaat massaal voor Giuliani en Clinton
Lees ook:Christenen richten mogelijk eigen partij op
Lees ook:Vrouwen willen Hillary, mannen gaan voor Thompson
Lees ook:Thompson is gevaar voor Giuliani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.