Peiling: Obama en Edwards zeggen wat ze denken

John Edwards en Barack ObamaDe New York Times peilde meningen van de kiezers in de belangrijke staat Iowa, die als eerst z'n voorverkiezingen zal houden. Volgens veel kiezers zegt Hillary Clinton wat de mensen willen horen en zeggen haar tegenstanders Barack Obama en John Edwards wat ze vinden

Op de vraag wie het best voorbereid is scoort Hillary Clinton veruit het best. De voormalige First Lady is volgens 80% van de kiezers goed voorbereid op een plek in het Witte Huis, ook John Edwards is volgens 68% een ervaren kandidaat. Barack Obama scoort een stuk slechter, slechts 42% vindt hem ervaren genoeg.

Hij scoort wel hoog op z'n eerlijkheid, 82% zegt namelijk dat hij zegt wat hij denkt. Over John Edwards zegt 77% zit. Slechts 44% van de Democratische kiezers denkt dat Clinton eerlijk voor haar mening uitkomt, 48% zegt dat ze haar mening aanpast aan wat mensen willen horen.

Bij de Republikeinen zegt John McCain volgens 69% wat hij gelooft, hij scoort hiermee het hoogst van al z'n collega's. Mike Huckabee (67%) en Rudy Giuliani (62%) scoren al wat lager, het minste vertrouwen krijgt Mitt Romney: 57%.

Romney scoort wel het hoogst als het gaat om de normen en waarden die een kandidaat heeft. Volgens 66% deelt de voormalige Gouverneur van Massachusetts hun normen en waarden, bij Mike Huckabee is dit met 62% ook redelijk hoog. In Giuliani hebben de mensen veruit het minste vertrouwen, slechts 32% zegt er dezelfde standpunten als hem op na te houden.

Lees ook:Democraten blijven nek-aan-nek in Iowa
Lees ook:Het is nog steeds spannend in Iowa…
Lees ook:Huckabee en McCain favoriet bij Republikeinen
Lees ook:Clinton en Romney leiden in New Hampshire
Lees ook:Clinton en Giuliani aan de leiding in Minnesota

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.