Huckabee en McCain favoriet bij Republikeinen

Mike Huckabee, Rudy Giuliani en John McCainOnder de Republikeinse kiezers worden Mike Huckabee en John McCain gezien als verreweg de meest populaire kandidaten. Dit blijkt uit een peiling van de New York Times. Rudy Giuliani en Mitt Romney zijn er de afgelopen tijd het meest op achteruit gegaan, veel kiezers hebben nog steeds een negatief beeld van de beide Republikeinen.

Zo heeft 28% van de Republikeinen een negatief beeld van Giuliani, in december was dit nog 24%. Zo'n 27% is negatief gestemd over Romney, dit was in december nog maar 16%. Wel is Giuliani (40%) geliefder bij de kiezers dan Romney (23%).

John McCain is de grootste stijger. Maar liefst 57% zegt een positief beeld van hem te hebben, in december was dit nog slechts 37%. Ook denkt slechts 13% negatief over hem, eerst was dit 32%. Ook Huckabee behoort tot de stijgers, van de 30% die in december positief over hem dachten zegt nu 47% dit te doen.

Wellicht dus een ticket van McCain en Huckabee? Tja, daar durft niemand z'n handen voor in het vuur te steken, ik ook niet. Wel is duidelijk dat Giuliani een groot probleem heeft, zijn populariteit is de afgelopen maanden flink gekelderd. Hij moet zich op vijf februari op de kaart zetten door Florida te winnen, anders heeft de voormalige burgemeester van New York een groot probleem.

Lees ook:Peiling: Obama en Edwards zeggen wat ze denken
Lees ook:Giuliani behoudt leiding in nieuwe peiling
Lees ook:Hoe staan de Republikeinen ervoor?
Lees ook:Republikeinen nemen Giuliani onder vuur
Lees ook:Giuliani voelt de competitie naderen

4 reacties op “Huckabee en McCain favoriet bij Republikeinen

  1. Marloes

    Zou een leuke combi zijn die twee ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Yoran

    Alsjeblieft niet! McCain is nu al in de 70, heb je straks een president van bijna 80, lijkt me niet erg ideaal. Huckabee is cool, die kan dan Giuliani wel als running mate nemen ofzo.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Willem

    Eigenlijk begint het vrij overzichtelijk te worden bij de Republikeinen.
    De nominatie wordt gewonnen door John McCain en hij zal (als compensatie voor zijn ontbrekende religiositeit) Mike Huckabee als vice-presidentskandidaat op z’n ticket krijgen.
    (Waarmee het geheel niet uitgesloten is dat Huckabee ook nog president wordt.)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Don Klerkx

    Als Democraat zou ik kiezen (en dit geval zelfs bidden voor een ticket Maccain/Huckabee of vs. Kan echt niet geloven dat die 2 de uiteindelijke overwinning behalen.
    Ik houd het nog steeds op Hillary; VP is belangrijk als strategische stemmentrekker; Richardson zou goede keus zijn, maar er zijn meerdere – nu nog onbekende kandidaten -

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.