Bloomberg kan rekenen op 10% van de stemmen

Michael BloombergAls Michael Bloomberg aan de verkiezingen mee zal doen als onafhankelijke kandidaat, kan hij vandaag de dag rekenen op 10% van alle stemmen. In een tweestrijd met Rudy Giuliani en Hillary Clinton zou hij het dus redelijk doen, de geruchten rond een eventuele campagne nemen dan ook toe.

In zo'n driestrijd tussen de drie New Yorkers zou Clinton met 44% van de stemmen de verkiezingen winnen. Giuliani zou met 37% de strijd verliezen, hij heeft dus het meeste last van Bloomberg. Naast de 10% die de huidige burgemeester van New York in de wacht sleept, zou zo'n 8% van de kiezers nog twijfelen.

Het gonst al een tijdje van de geruchten over een mogelijke gooi naar het Witte Huis. Bloomberg, de opvolger van Giuliani in New York, heeft al aangegeven zijn termijn als burgemeester af te willen maken en dus niet mee te doen.

De peiling maakt wel duidelijk dat de Republikeinen in ieder geval het meeste last van Bloomberg zullen hebben. Hillary zou nauwelijks stemmen aan hem verliezen. Hoewel Bloomberg tot voor kort een Republikein was, heeft hij veel standpunten die ook bij Democraten in goede aarde vallen.

Blijkbaar zijn de Democratische kiezers een stuk tevredener over hun kandidaat dan de Republikeinse.

Lees ook:De tijd dringt voor Bloomberg
Lees ook:Amerikaanse media: doet Bloomberg toch mee?
Lees ook:New York gaat massaal voor Giuliani en Clinton
Lees ook:Amerikanen willen derde kandidaat
Lees ook:Christenen richten mogelijk eigen partij op

Eén reactie op “Bloomberg kan rekenen op 10% van de stemmen

  1. Don Klerkx

    Bloomberg berekent zijn kansen; iedere Republikein verliest na 8 jaar Bush! Bovendien heeft hij de kans om in 2010 tot governor te worden gekozen; voor hem een veel betere optie.
    Rest de vraag : wie wil het tegen Hillary opnemen (of is het tegen Bill?).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.