De tijd dringt voor Bloomberg

Michael BloombergTerwijl de Republikeinen en de Democraten zich druk maken om alle voorverkiezingen, heeft Michael Bloomberg andere data in z'n agenda staan. De huidige burgemeester van New York moet, mocht hij besluiten aan de verkiezingen mee te willen doen, snel handtekeningen gaan verzamelen.

De geruchten dat de voormalige Republikein, die halverwege dit jaar met zijn partij brak, als onafhankelijke kandidaat met de verkiezingen mee zal doen, worden alsmaar sterker.

Iedere keer als hem gevraagd wordt naar z'n plannen zegt hij al zijn "laatste dagen als burgemeester" uit te willen zitten, waarmee hij dus niet aan de presidentsverkiezingen mee kan doen. Toch is een stellige "nee" tot de dag van vandaag uitgebleven.

Daar komt bovendien nog bij dat zijn trouwste medewerkers hem al "meneer de president" noemen, bovendien zouden ze volgens veel Amerikaanse media al druk met de voorbereidingen van een mogelijke campagne bezig zijn.

Maar de tijd begint te dringen, de burgemeester moet de komende weken duidelijk maken of hij het wel of niet doet, want je komt niet zomaar op de stembiljetten te staan. In iedere staat moet je je als kandidaat afzonderlijk aanmelden, iets dat de ene keer meer moeite kost dan de andere keer.

Zo kom je in Colorado al op het stembiljet als je simpelweg $500 dollar neertelt, in de meeste andere staten moet je tienduizenden handtekeningen weten te verzamelen. Zo heb je in Oklahoma maar liefst 44.000 handtekeningen nodig, en degene die ze verzameld moet ook nog eens uit die staat komen. De meeste staten hanteren een deadline in juli of augustus, de tijd dringt dus.

Toch kan het voor Bloomberg een koud kunstje zijn. In de New York Times stond een leuk stukje, hierin zei de journalist dat Bloomberg simpelweg $2 moet uitloven voor iedere handtekening. Met 650.000 handtekeningen die er landelijk nodig zijn, zal hem dat niet meer dan 1,5 miljoen dollar kosten, iets dat de multimilonair zo uit zijn zak kan schudden.

Ook hoeft hij geen geld op te halen bij allerlei lastige donoren. Met een paar miljard op de bank kan hij simpelweg zijn eigen campagne betalen.

De grote vraag blijft natuurlijk nog steeds: wilt hij wel? Die vraag zal ongetwijfeld de komende weken beantwoord moeten worden.

Lees ook:Bloomberg kan rekenen op 10% van de stemmen
Lees ook:Burgemeester Bloomberg breekt alle records
Lees ook:Burgemeester Bloomberg gaat een avondje uit
Lees ook:Amerikaanse media: doet Bloomberg toch mee?
Lees ook:Schwarzenegger ook weg bij Republikeinen?

Eén reactie op “De tijd dringt voor Bloomberg

  1. Ilona

    Het zou de verkiezingen in ieder geval nog spannender maken. Plus misschien wat nieuwe frisse ideen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.