Christenen richten mogelijk eigen partij op

Conservatieve Christenen overwegen om een eigen partij op te richten als Rudy Giuliani de Republikeinse presidentskandidaat wordt. De voormalige burgemeester van New York jaagt, met name door zijn abortusstandpunt, veel geloven tegen zich in het harnas. Zo'n partij zou een enorme klap voor de Republikeinen betekenen.

Rudy GiulianiTijdens een zeer belangrijke bijeenkomst in Salt Lake City gisteren, hebben een aantal conservatieve kopstukken een petitie ondertekend. Hierin staat  dat ze een eigen partij op zullen richten als de voormalige burgemeester van New York de Republikeinse nominatie in de wacht sleept.

Hierdoor wordt opnieuw duidelijk dat de conservatieve achterban van de Republikeinse partij hem liever ziet gaan dan komen.

De deelname van een eventuele Christelijke partij kan grote gevolgen hebben voor de uitslag van de verkiezingen. Ik denk dat de meeste conservatieve kiezers best op Giuliani zouden kunnen stemmen, simpelweg omdat ze hem liever in het Witte Huis zien dat bijvoorbeeld Hillary Clinton. Maar ook nu is al zeker dat de verkiezingen, evenals in 2000 en 2004, zeer spannend gaan worden. Iedere groep kiezers, hoe klein ook, is dus van het grootste belang. Het is er de Republikeinen dus aan gelegen om zoveel mogelijk kiezers aan boord te houden.

Lees ook:Republikeinen nemen Giuliani onder vuur
Lees ook:Lijkt Giuliani teveel op Hillary?
Lees ook:Bloomberg kan rekenen op 10% van de stemmen
Lees ook:Tussentijdse verkiezingen: de uitslagen
Lees ook:Huckabee en McCain favoriet bij Republikeinen

2 reacties op “Christenen richten mogelijk eigen partij op

  1. HJK

    Is er ook al bekend wie zijn dan als kandidaat naar voren willen schuiven?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Raymond

    Daar is (nog) niets over bekend. Waarschijnlijk zal de keuze gaan tussen een vooraanstaand Christelijk leider, die ook bij de meeting aanwezig was, of zelfs een Republikein.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.