Het YouTube-debat: een selectie

Het YouTube-debat van de Republikeinse presidentskandidaten was een heel spektakel. Zoals eerder vandaag beloofd: hier een selectie van de leukste fragmenten uit het debat.

Allereerst de opening van het debat: het Republikeinse campagnelied dat door een supporter was gemaakt. Een erg leuke tekst waarin hij de acht kandidaten kort de revue laat passeren:

Hier meteen de eerste interactie van het debat. De vraag, die gaat over illegale immigranten, zorgde direct voor een vurige confrontatie tussen Mitt Romney en Rudy Giuliani. Volgens Romney heeft Giuliani New York een toevluchtsoort voor illegalen gemaakt, de voormalige burgemeester beschuldigde op zijn beurt Romney voor het aannemen van illegalen in zijn huis:

Het was naar mijn mening een grote opluchting dat – hoewel veel te kort – het begrotingstekort weer eens naar voren kwam. Wat doen de kandidaten om die tekorten terug te dringen? Hier een aantal antwoorden:

Zodra het over een nieuw belastingsstelsel gaat, gebruikt John McCain de mogelijkheid om Ron Paul eens aan te pakken. Wat het met de belastingen te maken heeft is mij een raadsel, maar dat de Republikeinen een beetje zenuwachtig van Paul worden is wel duidelijk. Paul stond echter z'n mannetje:

De laatste video komt van een gepensioneerde millitair, die ook in de zaal aanwezig was. Hij vroeg de kandidaten waarom homoseksuelen niet openlijk in het leger mogen dienen. Hij vond dat dit wel moest kunnen, de Republikeinen kwamen hem niet erg tegemoet:

Lees ook:Republikeinen clashen in YouTube-debat
Lees ook:Romney ontslaat illegale klusjesmannen
Lees ook:Forse kritiek na uitlachen Paul
Lees ook:YouTube-debat Republikeinen verschoven naar November
Lees ook:Hoe staan de Republikeinen ervoor?

Eén reactie op “Het YouTube-debat: een selectie

  1. Arjan

    Het gehele debat staat in delen op youtube. (voor de liefhebber)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.