Wat zijn hun grootste fouten?

De presidentskandidaten laten geen kans onbenut om hun grootste prestaties nog maar eens te herhalen. Maar waar hebben ze spijt van? Waar kijken ze met een schaamtegevoel op terug? CBS News vroeg de kandidaten naar hun grootste fouten.

Op de vraag antwoorde Mike Huckabee, die momenteel een enorme stijging in de peilingen mee maakt, dat hij medewerkers te vaak het voordeel van de twijfel gaf. "Ik heb veel fouten gemaakt, specifiek als het gaat om mensen het voordeel van de twijfel geven. Je laat mensen dan in hun functie terwijl dit eigenlijk niet kan, soms betaal je hiervoor een grote prijs", aldus de Republikein.

Het antwoord van Barack Obama is kort: "De grootste fout die ik ooit gemaakt heb was toen ik nog een tiener was, ik raakte toen in aanraking met drank en drugs."

Mitt Romney was iets uitgebreider, en tevens veel politieker. "Nou, ik denk vanuit een politiek perspectief, mijn grootste fout is dat ik dacht dat m'n persoonlijke opvattingen over abortus geen rol in mijn politieke besluitvorming zouden spelen. Ik dacht dat de overheid hier geen rol in moest spelen, en dat was fout", aldus Romney.

De grootste fout die John McCain maakte is volgens hemzelf dat hij zijn hand opstak toen het Amerikaanse leger hem vroeg om achter te blijven in hun basiskamp in Vietnam, nadat er een grote brand had gewoed: "Ik eindigde, een aantal maande nater, in een Noord-Vietnamees gevangenenkamp."

Voor John Edwards is deze vraag niets nieuws, hij heeft al meerdere malen uit zichzelf gezegd wat z'n grootste fout was: "Mijn stem voor de oorlog in Irak. Het heeft me tijd gekost om me te realiseren dat het een enorme fout was."

Ook het antwoord van Hillary Clinton kon al een beetje van tevoren geraden worden. "Ik zou mijn mislukte handelen ten aanzien van de gezondheidszorg als grootste fout noemen. Omdat het een grote persoonlijke teleurstelling was, maar ook omdat het een tragische nederlaag voor veel Amerikanen was die dringend gezondheidszorg nodig hadden", aldus de voormalige First Lady.

En als laatst: Rudy Giuliani. "Hetgeen dat me nu te binnen schiet is dat het me niet gelukt is om de verandering die nodig waren voor het welzijn van kinderen genoeg te veranderen."

Lees ook:Religieuze kiezers op hun wenken bediend
Lees ook:Obama: president Clinton staat niet op het stembiljet
Lees ook:Obama’s (andere) priester klapt uit de school
Lees ook:Werkloosheid in VS hoogste in 26 jaar
Lees ook:Obama valt Clinton rechtstreeks aan

Eén reactie op “Wat zijn hun grootste fouten?

  1. Nick

    Eindelijk eens een interview waar men echt iets aan heeft ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.