Romney onder het vergrootglas

Mitt RomneyDe belangrijke speech van Mitt Romney over zijn Mormoonse geloof ligt, een paar dagen latre, onder het vergrootglas van veel Amerikaanse media. Vrijwel iedereen heeft wel een mening over de Republikeinse presidentskandidaat. De grote vraag is natuurlijk: reageren ze positief of negatief?

Een ding was zeker: de kranten stonden vol met allerlei opinies over de belangrijkste speech van Romney tot nu toe.

De New York Times viel vooral op dat hij het woord "Mormoon" maar een keer noemde, de andere keren sprak hij simpelweg over "mijn religie". De krant schrijft verder dat Romney, toen hij stelde dat het geloof volgens de Founding Fathers een belangrijke plaats in de publieke opinie moet innemen, zaagde aan de scheiding tussen kerk en staat.

Die andere invloedrijke krant, de Wall Street Journal, twijfelt vooral of hij met de speech veel kiezers naar zich heeft kunnen trekken. De krant stelt dat veel kiezers liever Mike Huckabee preferen, die nu al in Iowa de koppositie van Romney nipt heeft overgenomen.

Het antwoord op deze vragen krijgen we natuurlijk over een kleine maand, wanneer in Iowa de eerste voorverkiezingen plaatsvinden. Op drie januari vind daar de eerste vuurproef plaats voor Romney en zijn Republikeinse – alswel Democratische – collega's.

Natuurlijk, zijn geloof staat los van het feit of hij wel of geen goede president kan zijn. Bovendien zal hij, zoals hij het zelf ook zegt, een president van alle Amerikanen proberen te zijn.

Toch is het logisch dat er over zijn geloof gesproken wordt, veel van zijn standpunten haalt hij immers daar vandaan. Ik voorzie zelf in ieder geval geen problemen. De man heeft eigenhandig een enorm imperium opgezet en tevens de corrupte Olympische Spelen van de ondergang gered, laat hem het gigantische begrotingstekort maar eens onder handen nemen.

Degene die zijn speech overigens niet gezien hebben kunnen hier het eerste deel van de "Faith in America-speech" bekijken:

Lees ook:Amerikaanse krant: Romney is “nep”
Lees ook:Huckabee krijgt de wind van voren
Lees ook:Stijl van kandidaten van steeds groter belang
Lees ook:De koplopers zijn niet bij iedereen populair…
Lees ook:Giuliani voelt de competitie naderen

Eén reactie op “Romney onder het vergrootglas

  1. Martin

    Wat doet het er ook toe? Het gaat toch om zijn visie en niet zijn geloof.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.