Huckabee krijgt de wind van voren

Hoge bomen vangen veel wind, zo heeft ook Mike Huckabee moeten ondervinden. De Republikein maakt een spectaculaire sprong mee in de peilingen en staat nu zelfs eerste in de belangrijke staat Iowa. Kortom, het moddergooien richting Huckabee is begonnen.

Mike HuckabeeVolgens de laatste peilingen kan Huckabee op zo'n 26,4% van de stemmen rekenen in Iowa. Mitt Romney, eens de gedoodverfde winnaar, volgt met 26,2%. De andere Republikeinen zoals Rudy Giuliani (12,2%), Fred Thompson (11,8%), John McCain (6,6%) en Ron Paul (5,2%) mogen de scherven opruimen. Kortom, de spanning neemt toe.

Het is overigens niet zo raar dat Huckabee zulke hoge ogen gooit. Hij is immers waar conservatief Amerika al tijden naar op zoek is: een diepgelovige kandidaat, met ook nog eens goede resultaten.

Toch is z'n stijging spectaculair, een maand geleden stond hij immers nog op ongeveer 15%. Hoewel hij in de landelijke peilingen nog wat tegen valt (10%), kan een goed resultaat in Iowa hem op de kaart zetten voor de rest van de VS.

Zo zal Mitt Romney deze week een speech geven waarin hij het geloof van Huckabee aan de kaak wilt stellen. Volgens de voormalige Gouverneur van Massachusetts is Huckabee niet conservatief genoeg. Overigens een erg riskante onderneming, Romney ligt zelf ook onder vuur vanwege zijn geflip-flop ten aanzien van abortus.

De Republikeinse race is in ieder geval weer een stuk spannender geworden, en dat kunnen we met z'n allen natuurlijk alleen maar leuk vinden.

Lees ook:Hoe staan de Republikeinen ervoor?
Lees ook:Ron Paul betaalt critici van Huckabee
Lees ook:Republikeinen in Iowa gokken op Romney
Lees ook:Huckabee rukt verder op in Iowa
Lees ook:Romney onder het vergrootglas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.