Republikeinen in New Hampshire, kiezers in Wyoming

John McCain in New HampshireTerwijl de Republikeinen zich opmaken voor een confrontatie op de zender FOX, vindt in de staat Wyoming opnieuw een voorverkiezing plaats. Alleen de Republikeinse kiezers mogen daar vandaag naar de stembus toe. Toch laten de kandidaten de staat links liggen, ze zijn te druk in New Hampshire. 

De staat New Hampshire is van groot belang op de rest van de voorverkiezingen, er mag dan ook geen enkele kans onbenut gelaten worden om nog wat kiezers te overtuigen.

In de staat Wyoming was de Republikeinse partij zich ook bewust van de grote invloed van New Hampshire, vandaar dat er besloten werd om de voorverkiezingen nog voor die staat te gaan houden. De landelijke Republikeinse partij besloot vervolgens om staat de helft van z'n punten af te nemen.

Mede hierdoor neemt geen enkele kandidaat de moeite om kiezers te overtuigen in deze staat, New Hampshire blijft een stuk belangrijker. Ook alle grote opiniebureaus hebben geen onderzoek gedaan in Wyoming, men heeft dus geen idee wie er zal winnen.

De strijd in New Hampshire gaat ondertussen in alle hevigheid door, met vanavond dus een verkiezingsdebat op FOX. Volgens de laatste peilingen staat John McCain bovenaan met 31% van de stemmen, hij wordt echter op de voet gevolgd door Mitt Romney (30%). De overige Republikeinen komen niet boven de 10% uit.

Ik besteed uiteraard wel aandacht aan Wyoming, de resultaten van deze voorverkiezingen zijn morgenochtend natuurlijk meteen op deze blog te lezen.

Lees ook:Mitt Romney wint overweldigend in Wyoming
Lees ook:Aardverschuivingen in schema voorverkiezingen
Lees ook:Clinton en Romney leiden in New Hampshire
Lees ook:Opnieuw tegenslagen voor de Republikeinen
Lees ook:Verkiezingscampagne voor november begonnen

2 reacties op “Republikeinen in New Hampshire, kiezers in Wyoming

  1. W. M.

    Ik ben geïnteresseerd in de Amerikaanse verkiezingen. Normaal kijk ik naar CNN maar afgelopen donderdag heb ik het voor het eerst ook ‘life’ kunnen volgen via die andere belangrijke Amerikaanse nieuwszender, ABC. Dit via de volgende legale internet stream:

    http://wwitv.com/tv_channels/b3364.htm
    (voor volledig scherm: klik rechtermuis knop in het 50% scherm)

    Plezier hiermee.
    Indien er mensen zijn die links weten naar andere life streams van Amerikaanse nieuwszenders (NBC, FOX, CBS) hou ik me aanbevolen :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Brouwer

    Hallo redactie,
    Graag zou ik in uw blog het systeem met de delegates eens uitgelegd zien.
    Aangezien de partijnominatie anders verloopt dan de presidentsverkiezing.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.