Obama haalt opnieuw meer op dan Clinton

DollarsHoewel Hillary Clinton maar liefst zo'n 30 miljoen dollar binnen wist te halen in februari, zou Barack Obama haar toch hebben overtroffen. Volgens diverse Amerikaanse media heeft hij veel meer op gehaald, in deze hele maand zou hij maar liefst 50 miljoen dollar opgehaald hebben. De grote vraag voor hem is: kan hij al dit geld gebruiken voor de race tegen John McCain?

Dat is namelijk nog lang niet zeker. Voorafgaand aan zijn campagne heeft Obama gezegd dat hij, mocht de Republikeinse kandidaat dit ook doen, best afspraken wil maken om beiden alleen geld "public finances" te gebruiken, waarmee het geld uit de politiek zou worden gehaald.

John McCain, die zelf tot nu toe nog geen kwart van Obama's totaal heeft opgehaald, heeft al aangegeven dit ook te willen. De Senator uit Arizona wilt met Obama "rond de tafel" om hier afspraken over te maken.

Duidelijk is in ieder geval opnieuw dat Obama zich opmaakt voor de uiteindelijke nominatie van de Democratische partij.

Met inmiddels meer dan 100 miljoen dollar ingezameld, verreweg de meeste "delegates" en in de peilingen een voorsprong op McCain, is hij de gedoodverfde Democratische presidentskandidaat.

Hoewel ik dit na de verkiezingen in Iowa ook zei, moet ik toch blijven oppassen, het leuke van deze race is namelijk dat niets zeker is. We kunnen Hillary voorlopig dan ook zeker nog niet uitsluiten.

Lees ook:Obama haalt 52 miljoen op, McCain 22
Lees ook:Obama haalt 66 miljoen dollar op in Augustus
Lees ook:Democraten halen opnieuw meeste dollars op
Lees ook:Obama haalt opnieuw meer dollars op dan McCain
Lees ook:Clinton met 20 miljoen in de schulden

Eén reactie op “Obama haalt opnieuw meer op dan Clinton

  1. Derek

    Dat McCain public financing wil dat snap ik wel, hij haalt bijna niks op. Denk dat Obama een grote fout zou maken, zou hij dit doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.