Clinton met 20 miljoen in de schulden

DollarHet geld zegt het allemaal. Terwijl Barack Obama maar liefst 37 miljoen dollar op de bank heeft staan, heeft de campagne van Hillary Clinton een gat van 20 miljoen. Er is, volgens Amerikaanse media, door de voormalige First Lady alleen maar geld uitgegeven terwijl er vrijwel niets meer bij kwam. Het lijkt tekenent voor haar campagne, het spel is over en uit.

Het meest wrange detail is nog wel dat Hillary 22 miljoen dollar opzij heeft gezet voor de een mogelijke eindstrijd tegen John McCain.

Hillary ClintonDit geld, dat ze tijden terug al vastzette, mag ze ook dan pas gebruiken. Mocht ze verliezen, dan blijft dat geld daar dus erg eenzaam staan.

Overigens heeft ze de kosten van haar adviseurs niet in deze cijfers meeberekent, het echte tekort kan dus nog veel groter zijn dan 20 miljoen.

Obama heeft zijn zaakjes wel op orde. Wat heet, de Democraat wist maar liefst 31 miljoen dollar op te halen. Diezelfde maand gaf hij ook al 36 miljoen uit, vooral aan televisiespotjes. In totaal heeft Obama nu 265 miljoen opgehaald voor zijn race om het Witte Huis.

McCain staat ook in de plus, maar kan natuurlijk niet aan de Senator uit Illinois tippen. De Republikein haalde de afgelopen maand zo'n 18 miljoen op, zijn beste resultaat tot nu toe.

Maar goed, McCain heeft ook vrij weinig kosten. Buiten het feit dat hij gratis het vliegtuig van zijn vrouw kan lenen, hoeft hij ook niet te investeren in reclamespotjes. Voorlopig heeft hij immers nog geen tegenstander.

Lees ook:Kandidaten pompen tientallen miljoenen in Florida
Lees ook:Obama haalt 30 miljoen op, Clinton 20
Lees ook:Obama haalt opnieuw meer op dan Clinton
Lees ook:Obama haalt 41 miljoen op, Clinton in het rood
Lees ook:Is McCain blut? Nou, het scheelt weinig

Eén reactie op “Clinton met 20 miljoen in de schulden

  1. Naam

    Leuk stukje, maar jammmer van ‘meerberekent’…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.