Obama haalt 66 miljoen dollar op in Augustus

Barack ObamaHoewel hij nog steeds wegzakt in de peilingen gaat het Barack Obama een stuk beter af in de "money race". De Democraat is erin geslaagd een nieuw record neer te zetten; hij haalde in de maand Augustus maar liefst 66 miljoen dollar op. Een absoluut record voor een politicus in de race voor het Witte Huis.

Met z'n 66 miljoen heeft de Democratische presidentskandidaat nu in totaal maar liefst 401 miljoen opgehaald. Dit is opnieuw een record in de Amerikaanse politiek, en dit bedrag zal nog flink oplopen.

De komende twee laatste maanden hoopt Obama nog ongeveer 100 miljoen dollar op te halen. Zeker omdat McCain al 80 miljoen van de overheid krijgt. Die zal in tegenstelling tot Obama geen geldscieters meer hoeven over te halen hun dollars over te maken.

John McCainSinds de benoeming van Sarah Palin als zijn "running mate" is McCain een stuk populairer bij veel Republikeinse donoren.

In totaal heeft hij nu zo'n 171 miljoen dollar opgehaald. Dit is misschien een stuk minder dan Obama, maar in de polls staat McCain nu toch voor.

Kortom, het is nog maar de vraag of al deze dollars ook het verschil kunnen maken voor Obama.

Het is wel te hopen voor de Democraat, want hij is de ongekroonde koning van de politieke dollars. In totaal gaf hij al 335 miljoen uit in z'n strijd om het presidentschap, en dat heeft tot nu toe zeker niet verkeerd uitgepakt.

Lees ook:Obama haalt 52 miljoen op, McCain 22
Lees ook:Obama haalt opnieuw meer dollars op dan McCain
Lees ook:Obama haalt opnieuw meer op dan Clinton
Lees ook:Campagnes voor congresverkiezingen breken record
Lees ook:Clinton met 20 miljoen in de schulden

3 reacties op “Obama haalt 66 miljoen dollar op in Augustus

  1. Marlies

    Dit is toch absurd. Wat denk je dat al die bedrijven daarvoor terug willen? Ziek gewoon!

      /   Beantwoorden  / 
  2. George

    Ik weet niet hoeveel bedríjven Obama daadwerkelijk steunen. Zijn daar cijfers over bekend? Wat ik tot nu toe begreep, komt een groot gedeelte (50%? Meer? Ik heb de getallen niet bij de hand) van die recordbedragen van Obama uit steun van ‘gewone’ mensen die kleine bedragen overmaken. Een volksbeweging dus, die veelal via netwerken op internet geldelijke steun aan Obama bieden. En dat vind ik eigenlijk niet eens zo erg.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Meaux

    Grootste gedeelte van het geld dat hij ontvangt komt van gewone mensen die kleine donaties geven via zijn website. Dat is juist zo speciaal aan Obama, daardoor hoeft hij geen beloftes te maken aan grote corporations..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.