McCain favoriet als nieuwe president

John McCainHet ergste aan de Nederlandse media is naar mijn mening dat ze zich uitsluitend focusen op de Democratische tweestrijd. Natuurlijk is die ook spannend, maar dat wil niet zeggen dat de John McCain doodgezwegen moet worden. Volgens vrijwel alle polls wordt hij namelijk de nieuwe president.

Logisch ook, de Senator uit Illinois kan zich – met zijn trips rond de wereld – neerzetten als een geboren leider die boven het gevecht tussen Hillary Clinton en Barack Obama staat. Bovendien geven de twee Democraten al hun geld, energie en tijd aan elkaar uit, waarmee McCain vooralsnog alsmaar ongeschonden uit de strijd kan komen.

Is hij niet een voorstander van de oorlog in Irak? Wil hij de huidige belastingvoordelen voor Amerika's rijkste inwoners niet permanent maken, terwijl hij er eerst tegen was? En heeft McCain niet gezegd dat hij van de economie "niet zoveel verstand" heeft?

Allemaal waar, maar de Democraten hebben het te druk met elkaar om hier grote thema's van te maken. Natuurlijk, dit zal in het najaar zeker gebeuren, maar het feit dat dit nu niet gebeurd is een van de redenen waarom McCain het zo goed doet.

De laatste polls voorspellen dat hij in een landelijke tweestrijd kan rekenen op 45,2% van de stemmen, dit tegenover 44,8% voor zijn mogelijke tegenstander Obama. Tegenover Hillary zou hij uitkomen op zo'n 46,4%, terwij zij blijft steken op eveneens 44,8%. Natuurlijk is dit ook koffiedik kijken, maar dat het al zo spannend is zegt al iets over de terugval van de Democraten in de polls.

Misschien is het verstander wanneer de Nederlandse media eens wat meer van deze Republikein laten horen. Want die media zouden ook moeten weten, dat wanneer er twee vechten om het bot, de derde ermee vandoor kan gaan.

Lees ook:McCain kruipt gestaag omhoog in peilingen
Lees ook:Obama blijft uitlopen op McCain
Lees ook:Obama wint van McCain, Hillary niet
Lees ook:De ideale tweestrijd: Obama vs McCain
Lees ook:McCain bereikt bijna voorsprong in kiesmannen

3 reacties op “McCain favoriet als nieuwe president

  1. Jeroen

    Helemaal mee eens, ik hoor nooit wat over hem terwijl hij weleens de komende 4jr president kan zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jelmer

    Hij wordt pas interesant als de Democratische tegenstander bekend wordt, media in de VS doet hetzelfde en dat is eigenlijk wat er hier verslagen wordt. Zodra het Republikeinen vs. Democraten wordt zal er hier eveneens veel aandacht zijn voor McCain.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Chris van Hattem

    Sluit me bij Jelmer aan, ook al meldde ik hier een aantal weken geleden ook al dat McCain vleugels lijkt te hebben.
    De meeste, belangrijke kiezers in de States zijn altijd zwevende en dus zullen de actualiteiten de beslissing brengen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.