McCain kruipt gestaag omhoog in peilingen

John McCainTerwijl Barack Obama en Hillary Clinton nog volop strijden om de Democratische nominatie, is John McCain al bezig met de eindstrijd in november. Dit gaat hem ook steeds beter af, veel peilingen geven hem nu een voorsprong boven zijn twee tegenstanders.

Onder de landelijke peilingen staan de kandidaten nu nek-aan-nek, zowel Clinton als Obama zouden tegenover McCain in een felle strijd verwikkeld raken. In een tweestrijd met McCain zou Obama 46% van de stemmen krijgen, de Republikein 45%. In een tweestrijd met de voormalige First Lady zouden beide kandidaten uitkomen op 46%.

In de belangrijke "swing state" Pennsylvania doet McCain het goed. Hij zou winnen van Obama (44%/43%), maar het zal zeker spannend worden. Tegenover Clinton (45%/45%) zouden de beide kandidaten elkaar nauwelijks ontlopen.

Ohio, nog zo'n belangrijke staat die twee kanten op kan gaan, zou ook voor McCain (45%) gaan, al zou Obama (44%) niet veel lager scoren. Tegen Clinton (46%/46%) is het opnieuw een nek-aan-nek race.

Dan nog even Florida, die andere belangrijke "swing state". Hier is het verschil tussen de Democraten en Republikeinen wat groter. In een tweestrijd met Obama zou McCain op 47% uitkomen, dit terwijl de Democraat zou blijven hangen op 38%. Ook Hillary (47%/42%) zou het onderspit delven.

Hoewel de meeste peilingen een "too close too call" situatie laten zien zijn de resultaten wel erg duidelijk. De beide Democraten verliezen terrein aan hun Republikeinse tegenstander.

Het bevestigd het beeld dat de Democraten nu snel een kandidaat nodig hebben die zich ook kan richten op November.

Lees ook:Spannende verkiezingen bij tweestrijd
Lees ook:De laatste cijfers voor November…
Lees ook:De ideale tweestrijd: Obama vs McCain
Lees ook:Peiling: alleen Giuliani succesvol in mogelijke tweestrijd
Lees ook:McCain favoriet als nieuwe president

2 reacties op “McCain kruipt gestaag omhoog in peilingen

  1. Roel

    Heel slim ook dat hij nu bezig is met een buitenlandse tour, zo benadrukt hij alleen maar van ‘ik ben de man met ervaring’. Wel gevarlijk voor de Democraten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anno Zijlstra

    Obama gat het winnen van Clinton en dat pakt hij opa MacCain aan, kom op zeg, 73 jaar, laat die man gan genieten van zojn oude dag !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.