Tim Russert; 1950 – 2008

Tim RussertTijdens presidentsverkiezingen spelen presentatoren vaak een niet te overschatten rol. Naast het feit dat ze de kandidaten flink kunnen "grillen", zetten ze regelmatig onderwerpen op de politieke agenda. Tim Russert, van NBC, was zo'n man. Helaas overleed hij vannacht aan een hartaanval.

De "anchorman" van NBC overleed terwijl hij achter zijn bureau zat, op NBC's kantoor in Washington. Hij was net teruggekomen van een vakantie in Italie met zijn vrouw en zoon, die net geslaagd was.

Russert presenteerde maar liefst negentien jaar lang het programma "Meet The Press", langer dan welke andere presentator dan ook. Om deze politieke talkhow kon je als politicus simpelweg niet heen, John McCain en Barack Obama waren kortgeleden dan ook nog als gast te zien geweest.

Met het heengaan van Russert weten we in ieder geval dat we deze verkiezingsstrijd een kleurrijk presentator missen. Als geen ander kon hij een stempel op een debat of interview drukken.

In 2000 werd hij de verzinnebeelding van de spannende verkiezingen tussen Al Gore en George Bush. Toen Florida nog "too close too call" was hield hij een groot bord omhoog, waarop stond; Florida, Florida, Florida. Met andere woorden; alleen met Florida kunnen Gore of Bush nog in het Witte Huis belanden.

Tijdens deze voorverkiezingen presenteerde hij samen met collega Brian Williams twee verkiezingsdebatten tussen de Democratische en de Republikeinse presidentskandidaten.

Zijn collega Tom Brokaw meldde het nieuws gisteren op NBC.

Ook de beide presidentskandidaten, Obama en McCain, reageerden op het nieuws. Ook collega's zoals Larry King en Wolf Blitzer lieten hun verdriet blijken.

Lees ook:Ron Paul in de verdediging bij Meet the Press
Lees ook:Hoge Rechter: uitspraak in 2000 was niet politiek
Lees ook:Overzicht: overleden Amerikanen in 2010
Lees ook:Amerikaanse ‘Frits Westers’ twitteren ook
Lees ook:Al Gore steunt Barack Obama, openlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.