Amerikaanse ‘Frits Westers’ twitteren ook

Tijdens de kabinetscrisis van dit weekend was RTL Nieuws-verslaggever Frits Wester koning op Twitter. Amerikaanse politieke verslaggevers twitteren uiteraard ook. Een overzicht.

Ook ik bleef dit weekend op de hoogte van alle Haagse ontwikkelingen door de Twitter van Wester. Hij meldde het laatste nieuws, op welk tijdstip hij in de uitzending zat en beantwoordde daarbij ook nog eens enkele vragen.

Wester twittert pas enkele weken, veel politieke verslaggevers in Washington waren de Nederlander dan ook voor. Om op de hoogte te blijven van de Amerikaanse politieke ontwikkelingen is het volgen van deze verslaggevers dan ook erg handig.

Zo volg ik Wolf Blitzer, presentator van het CNN-programma The Situation Room, al een tijdje. Iedere dag twittert hij over het nieuws dat er in zijn ‘situatiekamer’ behandeld wordt en welke gasten hij ontvangt. Blitzer heeft zo’n 350.000 volgers.

Zijn CNN-collega Anderson Cooper heeft nog meer ‘volgers’: 450.000. Cooper twittert dagelijks over zijn programma Anderson Cooper 360. Naast het belangrijkste nieuws uit Washington D.C. behandelt hij ook andere onderwerpen uit de VS.

George Stephanopoulos, presentator van Good Morning America, is met 1,7 miljoen followers wellicht het meest succesvol. Hoewel de voormalige medewerker van president Clinton sinds kort een breed ochtendprogramma presenteert blijft hij vooral geïnteresseerd in Washington. Zijn Twitter is dus zeker het volgen waard.

Overigens is in Nederland ook Jaïr Ferwerda, presentator van Het Binnenhof van Jaïr, het volgen waard. Voor zijn programma, dat iedere zondag wordt uitgezonden op Het Gesprek, struint hij dagelijks het Binnenhof af om het wel en wee van onze politici te volgen. Interessant voor de achtergronden bij het harde nieuws.

Tot slot kan ik het niet laten: uiteraard kan je ook gewoon amerika.blog.nl volgen voor het laatste nieuws uit de VS. Het is dan ook nog eens in het Nederlands:

Lees ook:Paniek bij CNN: dramatische kijkcijfers
Lees ook:TV tip: Political Mann
Lees ook:Tim Russert; 1950 – 2008
Lees ook:Ook in juni volg je amerika.blog.nl op Twitter
Lees ook:Redt Schwarzenegger Kevin Cooper?

2 reacties op “Amerikaanse ‘Frits Westers’ twitteren ook

  1. Ben Van Herwijnen

    Moesten meer mensen volgen, Amerika.blog en na enige enthousiasme voor Amerika en hun president, de Republikeinse Moderne Partij steunen voor een president in eigen land. Wordt wel tijd dacht ik zo.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.