Republikeinen blijven ver achter op het wereldwijde web

InternetTijdens spannende verkiezingen kunnen de kleinste verschillen bijdragen aan een overwinning of nederlaag. Het internet, dat natuurlijk alsmaar belangrijker aan het worden is, is zoiets. De Democraten zijn hier veel beter thuis dan de Republikeinen, en dat kan McCain weleens duur komen te staan.

Op vrijwel alle terreinen scoren de Democraten een stuk beter op 't wereldwijde web dan hun Republikeinse tegenstanders.

Zo heeft Barack Obama op de populaire website Facebook ongeveer 1,2 miljoen digitale vrienden. John McCain blijft met slechts 150.000 'vrienden' mijlenver achter. Op zijn pagina stond zelfs nog een foto met de tekst; McCain wint Forida. De laatste update is dus alweer een paar maanden geleden.

Barack Obama op YouTubeNee, dan YouTube. Hier scoort Obama in totaal meer dan 14 miljoen "views" voor z'n video's en heeft hij 65.000 mensen die een abonnement op zijn pagina hebben. McCain komt niet veel verder dan een kleine 8.000 abonnee's, ook werden slechts 800.000 video's bekeken.

Of tik bijvoorbeeld bij de fotowebsite Flickr de naam 'Barack Obama' in; er volgen meer dan 64.000 foto's. Bij 'John McCain'; 6.500.

Deze cijfers kunnen de Republikeinen weleens de verkiezingen gaan kosten. Natuurlijk, Obama trekt veel jongeren naar zich toe, en meer jongeren noemen zichzelf Democratisch dan Republikeins. Toch is de tijd dat alleen tieners op het internet zaten voorgoed voorbij, en dat is geen goed teken voor McCain.

Overigens is er een YouTube-video van McCain die de laatste dagen veel in het nieuws was; Obama-Love. Volgens de Republikeinen is de Amerikaanse pers namelijk verliefd op Obama;

Lees ook:Obama nog steeds heer en meester op YouTube
Lees ook:Obama veegt McCain van de kaart, op YouTube
Lees ook:Obama haalt 52 miljoen op, McCain 22
Lees ook:Barack Obama en Ron Paul populairst op internet
Lees ook:Obama en Paul blijven scoren op YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.