Hillary Clinton: “no way, no how, no John McCain”

Hillary ClintonDe meest belangrijke toespraak komt aanstaande donderdag in Denver van Barack Obama. De speech van Hillary Clinton was echter met stipt de op-een-na belangrijkste. Ze vroeg al haar supporters om de strijdbijl neer te leggen en ervoor te zorgen dat Obama in November wordt verkozen tot nieuwe president van de VS.

Kon ze haar supporters overtuigen van haar steun voor Obama? Kon ze Amerikanen ervan overtuigen dat de Democraten verenigd zijn?

Op al deze antwoorden zullen we op z'n vroegst pas over een aantal weken een antwoord krijgen. Maar dat de speech goed was en velen tot tranen bracht, dat werd gisteren al duidelijk;

Ze sprak over de noodzaak voor verandering "van beneden naar boven", in plaats van "van boven naar beneden". Ook zei ze niet te kunnen wachten wanneer "president Obama" zijn handtekening zette onder een wetsvoorstel voor universele gezondheidszorg.

Het is voor de Democraten te hopen dat Hillary's supporters zich nog voor de eindstrijd in November massaal achter Obama scharen, doen ze dit niet dan kan dit de partij weleens de verkiezingen kosten.

Om de staat Virginia, waar Obama en McCain nek-aan-nek staan, te paaien was Mark Warren uitgenodigd als "keynote speaker";

Warren is jarenlang Gouverneur van Virginia geweest, en hoopt snel Senator van deze staat te zijn.

Al met al kan Hillary's avond als geslaagd beschouwd worden, al zal uiteindelijk nog moeten blijken in hoeverre ze haar supporters heeft overtuigd van Obama's noodzaak.

Vanavond is het de beurt aan haar man Bill, die tijdens haar speech meerdere malen bijna een traantje moest wegpikken. Ook Joe Biden, Obama's nieuwe "running mate", zal spreken.

Morgenochtend zijn ook van die avond natuurlijk alle video's weer te zien op deze weblog.

Lees ook:Vooruitblikken op Obama’s speech
Lees ook:President Obama’s volledige speech richting het congres
Lees ook:Conservatief Amerika achter immigratiewet Arizona
Lees ook:Obama leeft op tot verwachtingen en opent de aanval
Lees ook:Michelle Obama: stop met twijfelen, start met dromen

Eén reactie op “Hillary Clinton: “no way, no how, no John McCain”

  1. Don Klerkx

    “Impressive” is een understatement om de speech van Hillary te kwalificeren. Wat een vrouw, wat een power, wat een inhoud en wat een performance.
    Haar slogan “No way, no how,no John McCain” zullen we ongetwijfeld het komend najaar nog vele malen horen en zal in de geschiedenisboekjes onder het hoofdstuk “Befaamde one-liners” worden gerangschikt.
    De vraag rijst nu natuurlijk of Bill Clinton vannacht eveneens – en hij kan het best wel ! – zo van leer zal trekken en zich zo pontificaal achter Obama zal scharen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.