Obama leeft op tot verwachtingen en opent de aanval

Barack ObamaVolgens mij propten iets meer dan 85.000 mensen zich in het stadion om Barack Obama toe te juichen. De verwachtingen waren hooggespannen voor de Democraat, maar hij had geen enkele moeite om ze grandioos te beantwoorden. De speech, Amerika's belofte getiteld, was een directe aanval op de acht jaar van president Bush en de hoop op verandering.

Eigenlijk schieten woorden tekort om te beschrijven hoe groots deze bijeenkomst wel niet was. De Democraten kunnen niet alleen op een geslaagde conventie terugkijken, de laatste avond kwam alles zelfs tot een hoogtepunt.

Invesco FieldObama, als de eerste 'zwarte' presidentskandidaat ooit in de geschiedenis, haalde keihard uit naar "George Bush en John McCain", door te stellen dat McCain geen verandering kan brengen, gezien hij "90 procent van de tijd" het met Bush eens was. "Is dat dan zo een goed beoordelingsvermogen?"

De speech, die aan alle hooggespannen verwachtingen voldeed, was tevens goed voor een schitterend televisieplaatje. Bekijk de speech hier in z'n geheel;

De Democraat beloofde de belastingen voor alle middenklassers naar beneden te halen, en Amerika's afhankelijkheid op olie uit het Midden Oosten binnen tien jaar te eindigen. Moeilijke beloften, maar wel een aantal punten waar Amerikanen op zitten te wachten.

Ook de oorlog tegen het terrorisme kwam aan bod, zo stelde Obama dat de Democraten Amerika altijd beschermd hebben. "Vertel mij niet dat de partij van Roosevelt en Kennedy Amerika in de steek laat", zo zei Obama.

Obama's opnieuw historische speech werd opgewarmd door niemand minder dan Al Gore. "Als je houdt van de Bush-Cheney aanpak dan is McCain uw man", aldus de voormalige Democratische VP;

Na de speech was daar dan het plaatje waar de Democraten hopen nog wat weken op te kunnen teren, de familie Obama omarmt door 85.000 schreeuwende supporters en een flinke dot vuurwerk;

Volgende week, beginnend op maandagavond, is het de beurt aan de Republikeinen. En een ding is zeker, ze zullen alles uit de kast moeten halen om dit te overtreffen.

Lees ook:Wie zorgt er voor verandering?
Lees ook:Obama en Oprah: een doorslaand succes
Lees ook:Hillary Clinton: “no way, no how, no John McCain”
Lees ook:Het moment van de waarheid voor McCain
Lees ook:Obama’s (andere) priester klapt uit de school

4 reacties op “Obama leeft op tot verwachtingen en opent de aanval

  1. HJK

    Een opgave vooor de republikeinen die gezien de verliefdheid van heel Nederland op Obama bij voorbaat kansloos is…

    Durven wij nog objectief te kijken naar Obama? Mooie beloften, maar enig idee hoe hij dit wil gaan aanpakken?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Don Klerkx

    Misschien waren het de hooggespannen verwachtingen, misschien waren het de retorische hoogstandjes van Ted Kennedy,Bill en Hillary Clinton afgelopen week, maar ik heb Obama wel eens beter gezien.
    Natuurlijk was het gaaf, en zonder twijfel een publiekstrekker (en kijkcijferkanon), maar ik miste toch een beetje de bezieling. De bezieling die Martin Luther King en John F. Kennedy wel konden leggen in hun fameuze speeches.
    Maar bovenal had ik gehoopt dat hij zich een beetje meer boven de partijen zou stellen,hier stond echter een kandidaat , maar wel een fabuleuze natuurlijk.
    Laat Obama de boodschap uitdragen, en laat de aanvallen op McCain aan Biden en anderen over.
    Natuurlijk kan McCain hem retorisch niet aan: ben dus ook benieuwd uit welk vaatje de Republikeinen zullen gaan tappen volgende week.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Brouwer

    Runningmate McCain bekend!
    Het wordt mevr. Palin. Govr. van Alaska.
    Lid van de NRA, Pro-Life, tegen homohuwelijk, protestant, en een zoon in het leger.
    Eindelijk een echte republikein die McCain mag steunen!
    Het verhaal over de leeftijd van Obama gaat niet meer op, ze is 44 jaar oud.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Don Klerkx

    Mocht McCain inderdaad tot deze keuze zijn gekomen, ik kreeg het ook net uit diverse bronnen door , dan is het voor de nu nog twijfelende ‘Clinton’- Democraten veel gemakkelijker geworden toch maar op Obama te stemmen. McCain had Obama geen mooier afscheidskado van een gedenkwaardige week kunnen geven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.