Kandidaten pompen tientallen miljoenen in Florida

FloridaWe hebben het al een tijd niet over Florida gehad, het leek er immers maandenlang op dat de staat met redelijk ruime cijfers op McCain zou stemmen. Maar dit lijkt nu niet meer het geval, volgens nieuwe polls is 't weer een nek-aan-nek race. Barack Obama en John McCain zetten dan ook groots in.

Gemiddeld kan McCain rekenen op 48% van de stemmen, tegenover 46% voor Obama. Lang werd gedacht dat de gepensioneerde kiezers McCain over de streep zouden trekken, maar dit lijkt vooralsnog niet zo te zijn.

Vandaar ook dat Obama's campagneteam van plan is om alleen al in deze staat de resterende weken 39 miljoen dollar uit te geven.

Barack ObamaDit geld gaat vooral op aan de vele commercials die Obama in de staat zal uitzenden.

Maar ook alle werknemers van de Democraat kosten vrij veel geld. Hij heeft in Florida alleen al vijftig campagnebureaus, in 2004 had John Kerry er slechts 14 geopend.

Die zijn vooral erg druk met het registreren van nieuwe kiezers. Maar liefst 500.000 duizend Afro Amerikanen en 900.000 jongeren hebben zijn medewerkers al bijgeschreven.

John McCainMcCain kan hierdoor uiteraard niet achterblijven, zonder deze staat wordt het voor hem een lastige opdracht om te winnen van Obama.

Het probleem is dat hij slechts 80 miljoen dollar uit kan geven, en hij heeft ook nog geld nodig voor veel andere staten.

Obama heeft daarentegen een geschat budget van ongeveer 100 of 130 miljoen dollar voor de komende anderhalve maand.

Dat investeert hij voor een groot deel in Florida Dat is weer duidelijk te zien als we naar de nieuwe peilingen kijken. De twee staan nu dicht bij elkaar, terwijl een maand geleden McCain (48%) nog ruim voor op Obama (40%) stond.

Lees ook:Clinton met 20 miljoen in de schulden
Lees ook:Obama haalt 41 miljoen op, Clinton in het rood
Lees ook:Obama haalt 52 miljoen op, McCain 22
Lees ook:McCain loopt in op Obama’s geldmachine
Lees ook:Romney vernedert Obama met fondsenwerving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.