Obama haalt 41 miljoen op, Clinton in het rood

De ingezette trend zet zich voort; Barack Obama haalt bakken met geld op, terwijl Hillary Clinton alle zeilen bij moet zetten om nog wat over te houden. In de maand Maart was het opnieuw raak, ook John McCain wist opnieuw weinig financiele steun te verwerven.

In de gehele maand wist de Democratische koploper dus 41 miljoen dollar op te halen, tevens had hij 42 miljoen om uit te geven in de keiharde strijd in Pennsylvania.

Hillary moest het daarentegen doen met slechts de helft, 20 miljoen, maar noteerde door grote uitgaven zelfs rode cijfers. Volgens CBS News staat ze momenteel zelfs ruim 10 miljoen dollar in het rood.

De enige hoop voor haar is nu de primary in Pennsylvania, die deze dinsdag plaats zal vinden, alleen een enorme overwinning hier kan weer mogelijke 'investeerders' aantrekken.

John McCain, die verbleekt bij het succes van zijn Democratische tegenstanders, haalde 15 miljoen op. Het voordeel voor hem is dat hij voorlopig niet al teveel hoeft uit te geven, zijn echte strijd begint natuurlijk pas wanneer zijn tegenstander bekend is. En dat zou nog wel eens even kunnen duren.

Kan Clinton het tij nog keren? Nogmaals, alleen als ze morgen met overtuigende cijfers van Obama weet te winnen.

Woensdagmorgen zijn uiteraard de laatste uitslagen, reacties, foto's en video's te bekijken op deze weblog.

Lees ook:Clinton met 20 miljoen in de schulden
Lees ook:Obama haalt 30 miljoen op, Clinton 20
Lees ook:Obama haalt opnieuw meer op dan Clinton
Lees ook:Republikeinen vrezen Obama’s geldmachine
Lees ook:Obama haalt 52 miljoen op, McCain 22

Eén reactie op “Obama haalt 41 miljoen op, Clinton in het rood

  1. Jeroen

    Is dit niet een onderschat gevaar? De Democraten halen bakken op idd, maar geven het ook aan elkaar uit. Terwijl McCain zijn geld gewoon bij elkaar kan sparen om straks klappen uit te delen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.