Obama lanceert nieuwe aanvallen op McCain

Barack ObamaDe economische crisis in de VS staat bovenaan de agenda van de meeste Amerikanen. Obama weet dit, en weet ook dat veel kiezers denken dat hij de crisis het best kan oplossen. Daarom heeft de Democraat nu nieuwe commercials gelanceerd die dit opnieuw onderstrepen moeten richting de kiezers.

Zo lanceerde zijn campagneteam, direct na het presidentsdebat met McCain, een commercial met fragmenten uit die confrontatie.

De middenklasse wordt volgens de Democraten verreweg het meest getroffen door de economische situatie in de VS. Ze zijn dan ook de sleutel tot het Witte Huis, denkt Obama.

Vandaar dat hij maar al te graag benadrukt dat McCain ze "niet een keer" heeft genoemd. Barack Obama zelf wel;

Om deze middenklasse angst aan te jagen heeft zijn campagneteam zelfs de hoogst ongebruikelijke stap genomen om een commercial te maken waarin wordt gedaan alsof McCain de verkiezingen wint.

Dit moet natuurlijk – volgens Obama – voorkomen worden. Want het spotje heet niet voor niets "Bad News";

Het lijkt wel alsof Obama wil benadrukken wat de gevolgen zijn voor een eventuele nederlaag van zijn campagne. Met andere woorden; u mag dan twijfels hebben over mij, als u niet op mij stemt dan is dit 't gevolg.

Overigens zit McCain ook niet stil. Hij lanceerde een spotje waarin te zien is dat Obama hem wel erg vaak gelijk gaf tijdens het debat;

Verwacht dezelfde spotjes wanneer het debat tussen Sarah Palin en Joe Biden is geweest. Daar zullen ook een paar leuke quotes gedaan worden die geschikt zijn voor een commercial.

Lees ook:Obama pakt McCain aan op “negatieve campagne”
Lees ook:Reclamespotjes van McCain sterk en lachwekkend tegelijk
Lees ook:Obama slaat terug met commercial over de economie
Lees ook:Familie Hilton “woedend” op McCain
Lees ook:Republikeinen in South Carolina komen op voor McCain

2 reacties op “Obama lanceert nieuwe aanvallen op McCain

  1. don klerkx

    Eens te meer blijkt nu maar weer eens dat niet alleen de beste kandidaat met de beste ideeen wint, maar hij moet ook nog eens charismatisch en welbespraakt zijn, een goed-
    uitziende vrouw hebben,goed bij kas zitten, maar bovenal een enorm goed, creatief en inventief reclameburo hebben.
    Alsof er een nieuw wasmiddel op de markt moet worden gebracht.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jelmer

    Het domme van het debat leek eigenlijk dat McCain had besloten Obama’s aanwezigheid niet eens te bevestigen terwijl ze bezig waren. Obama’s zwakste punt tijdens de debatten in de primaries waren zijn directe discussies en doordat McCain hem niet aansprak of aankeek kon Obama praten zoals hij speecht: geniaal. Verder heb ik ook het idee dat hij enorm vooruit is gegaan maar toch denk ik dat er voor McCain meer in had gezeten als hij de discussie aangegaan was, hoe riskant dat ook is voor hem als het mislukt.

    En voor McCain om dan vervolgens met die laatste aanval te komen is zo verschrikkelijk zwak, ik kan me eigenlijk niet anders voorstellen dan dat iedereen hier wel de zinloosheid van in ziet – net zoals het lijkt dat z’n stunt van vorige week ook zinloos was.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.