Palin neemt loopje met critici in confrontatie met Biden

Ze ging niet onderuit, maakte geen grote fouten en werd door haar tegenstander Joe Biden niet 'knock out' geslagen. Sarah Palin, de VP van John McCain, hield zich prima staande in haar enige confrontatie met de VP van Barack Obama.

De twee waren kort van stof, gezien het strakke format dat slechts korte vragen en korte antwoorden toeliet. De twee vielen elkaar dan ook vrij weinig in de rede.

Het was op z'n minst opvallend dat Palin direct aan het begin vroeg of ze Biden simpelweg "Joe" mocht noemen. Ze deed het vervolgens vrijwel nooit, maar wilde duidelijk een informele toon zetten;

De twee begonnen met het reddingsplan voor de economie, waar de Amerikaanse Senaat gisteren mee instemde. Beiden benadrukten dat de echte hulp moet gaan naar "Main Street", en niet Wall Street;

 

Een groot verschil van mening was wie er moest profiteren van een serie belastingvoordelen. Volgens Biden zou een McCain-regering de oliemaatschappijen spekken met nieuwe belastingvoordelen;

Uiteraard was de economie in zijn geheel een belangrijk punt. Beide beloofden forse veranderingen. Biden haalde zoals verwacht keihard uit naar de resultaten van president Bush;

Wie heeft het debat gewonnen? Ik houd het op een gelijkspel. Biden was, zoals altijd, goed op de hoogte van zowel economische als veel internationale vraagstukken. Voor Palin geldt, wellicht onverwacht in veel huiskamers, hetzelfde te zeggen.

Later vandaag de eerste polls over het debat. Pas dan weten we de echte winnaar.

Lees ook:Amerikanen: Biden won debat overtuigend van Palin
Lees ook:Republikeinen maken zich alsmaar meer zorgen om Palin
Lees ook:Spanning loopt op voor presidentsdebatten
Lees ook:Biden en Palin bereiden zich voor op confrontatie
Lees ook:‘Obama won eerste debat’

4 reacties op “Palin neemt loopje met critici in confrontatie met Biden

  1. Meaux

    Hate to say it, maar ze hield zich wel goed stand.

    Een gelijkspel zou goed op zijn plaats zijn. Maar dat betekent dat Joe Biden het debat zal winnen, omdat hij meer te verliezen had.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wendy

    Sorry, maar je kunt met de beste wil van de wereld niet zeggen dat het een gelijkspel was. Palin begon sterk met haar ingestudeerde teksten maar zakte al na een half uur volkomen door het ijs. In tegenstelling tot McCain die Obama als groentje in de hoek probeerde te zetten, liet Biden Palin wel in haar waarde in won hij het overtuigend op inhoud en oprechte betrokkenheid. Palin had niets te melden en balannceerde voortdurend op de rand van bluf en dus de afgrond. Knipogen en schoolmeisjesgedrag helpt niet op dit niveau en voor vrouwen is het treurig dat de eerste vrouwelijke vice-presidentskandidaat een hockeymum met lipstick is en niet een terzakekundige vakvrouw, zoals er binnen het republikeinse kamp genoeg zouden moeten zijn. Wie nu nog gelooft dat deze vrouw op dit niveau mag meedraaien heeft naar mijn idee volstrekt ongelijk. Biden is na vannacht helemaal mijn man.

      /   Beantwoorden  / 
  3. kim

    Hallo mensen, Ik weet niet of jullie het hele debat hebben gezien, maar palin wisselde totaal van onderwerp als ze geen antwoord had op de vraag. Dit heeft ze twee keer gedaan als reden “vind ik een belangrijk onderwerp”, terwijl ze gewoon geen antwoord meer wist. Dat zie je ook aan haar houding, zodra het te moeilijk werd ging ze stotteren en keek ze meer op haar blaadje. En ze sprak soms wartaal uit, kon haar soms niet volgen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Bliss

    Het leek op een gelijk spel omdat Biden haar vaak in haar waarde liet en weinig echt de beuk erin gooide.
    Zowiezo, zeer matig debat.

    Dus…Biden winnaar, het lijkt niet belangrijk, ware het niet dat deze debatten belangrijk zijn voor de gemiddelde Amerikaan. Hoeveel miljoen keek er ook alweer?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.