Is McCain blut? Nou, het scheelt weinig

DollarTerwijl Barack Obama alleen al in september keihard uithaalde door 150 miljoen dollar op te halen is John McCain gebonden aan het 'luttele' totaalbedrag van 84 miljoen. En terwijl de Republikein hier al meer dan de helft van heeft uitgegeven blijft Obama gewoon geld ophalen. De Democraat verwacht zelfs in deze laatste maand 250 miljoen op te kunnen halen.

En dat geld wordt natuurlijk meteen uitgegeven, na vier november is het immers nergens meer goed voor.

Doordat McCain besloot de publieke financiering van de overheid aan te nemen zit hij de laatste twee maanden vast aan 84 miljoen dollar.

Barack Obama en John McCainObama bedankte hiervoor, zijn campagneteam verwachtte dit bedrag te kunnen overtreffen, en dat bleek te kloppen. In alle belangrijke "swingstates" kan hij nu vier keer zoveel uitgeven.

Rest de vraag; hoeveel heeft McCain nu nog over voor de eindsprint van deze bijna twee jaar durende campagne? Het is in ieder geval niet 'veel'.

Volgens zijn woordvoerder heeft hij nog 47 miljoen dollar over, maar dat was aan het begin van oktober. Nu zal er van dit bedrag niet zo erg veel meer resteren.

Gelukkig is daar de landelijke Republikeinse partij nog, die helpen met campagne voeren door meer dan 100 miljoen dollar te investeren. In totaal hopen de Republikeinen nog zo'n 150 miljoen uit te geven.

Maar goed, in vergelijking met Obama is dat nog niets. Om het beeld iets te verduidelijken; aan het eind van deze verkiezingsstrijd zal zijn campagne in totaal 700 miljoen dollar hebben uitgegeven. Dit is een record in de Amerikaanse geschiedenis.

Lees ook:Obama haalt opnieuw meer dollars op dan McCain
Lees ook:Obama haalt 52 miljoen op, McCain 22
Lees ook:Obama haalt 66 miljoen dollar op in Augustus
Lees ook:Clinton met 20 miljoen in de schulden
Lees ook:Washington stuurt BP rekening van 69 miljoen

4 reacties op “Is McCain blut? Nou, het scheelt weinig

  1. Bas

    ach dat is nog niets vergeleken met de kredietcrisis hehe

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rammer

    Wat de auteur van dit artikel ‘vergeet’ erbij te vermelden is dat Obama in de eerste instantie wel beloofd had om uitsluitend gebruik te maken van de publieke financiering vd overheid. Die belofte heeft hij dus gebroken, blijkt maar weer eens dat hij niet te vertrouwen is en met alle winden meewaait.

    Ben benieuwd wat voor beloften hij nog meer zal breken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Karel

    Beste Rammer,

    De eerste politicus die zich aan de voor de verkiezingen gedane beloften houdt moet nog geboren worden.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Meaux

    @Rammer: Mag een persoon dan tegenwoordig niet meer van gedachte veranderen? Als blijkt dat hij meer geld op kan halen met publieke donaties, waarom zou hij dan uiteindelijk toch kiezen voor publieke financiering?

    Ik vind het een beetje lame van de republican aanhang om hem zoiets kwalijk te nemen. Pure jaloezie omdat Obama mensen weet te inspireren om geld te doneren.. =)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.