Springsteen is niet uit het veld te slaan

De carrière van Bruce Springsteen bevindt zich al jarenlang op een hoogtepunt. Als een van Amerika’s grootste artiesten kan hij rustig van z’n pension gaan genieten, maar The Boss ziet dit anders. In januari komt hij met een nieuwe cd, treedt hij op tijdens de pauze van de Superbowl en komt hij – waarschijnlijk – ook met een nieuwe tour.

De rocker uit New Jersey lanceerde deze week op iTunes zijn nieuwe single; Working on a Dream. De nieuwe cd krijgt dezelfde titel.

Tijdens de rustpauze van de veelbekeken Superbowl zal Springsteen z’n nieuwe single – en andere nummers van het album – presenteren aan het Amerikaanse publiek. Gelukkig hebben we al een akoestische versie kunnen bewonderen, deze zong hij vlak voor de verkiezingen tijdens een rally voor Barack Obama;

 

Zelf zegt de rocker in een “creatieve flow” te zitten. De nummers zou hij namelijk geschreven hebben tijdens z’n vorige Magic tour, in 2007 en 2008. Het album dat hij toen lanceerde – Magic – was net als dit album opnieuw een samenwerking met de E-Street Band. De plaat belandde in de VS op de eerste positie, in Nederland bleef hij haken op nummer twee.

Met deze nieuwe CD laat Bruce in ieder geval zien nog lang niet aan z’n pensioen te denken. Want, bij een nieuwe plaat hoort natuurlijk ook een nieuw tournee. En Springsteen kennende geeft hij die ook wel.

Lees ook:Springsteen begint met nieuwe wereldtournee
Lees ook:Springsteen over ‘zijn’ nieuwe documentaire
Lees ook:Fans in afwachting van nieuwe docu Springsteen
Lees ook:‘Springsteen werkt aan biografie’
Lees ook:Springsteen: we wilden dat mensen ons hoorden

3 reacties op “Springsteen is niet uit het veld te slaan

  1. Mike R

    ‘waar Springsteen vroeger drie tot vier jaar over deed nl. het maken van een nieuw album doet hij er de laatste jaren bijna ieder jaar een. Hij voelt waarschijnlijk aan dat zijn beste dagen niet heel lang meer duren en hoe lang kan de e street band nog voltallig (zonder Danny) wereldtouren op dit topniveau?
    Ik hoop, maar betwijfel of hij het niveau handhaaft van zijn laatste album Magic, want dat is gewoon een meesterwerk !

      /   Beantwoorden  / 
  2. Pieter van Otterdijk

    Waar blijft die plaat kan hem nog nergens vinden

      /   Beantwoorden  / 
  3. Pieter van Otterdijk

    Mike ik ben het gedeeltelijk wel met je eens maar we moeten eerst even afwachten Misschien wordt working on a dream weer ouderwets

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.