Springsteen begint met nieuwe wereldtournee

Ja, u leest het goed: Bruce Springsteen is begonnen aan z’n nieuwe wereldtournee. Niet dat zo’n tournee Springsteen vreemd is, maar de snelheid waarmee ‘The Boss’ dit doet is bijzonder te noemen. Vorig jaar eindigde zijn laatste Magic-tour van zijn gelijknamige album uit 2007. Sinds deze maand is z’n Working on a Dream-tour dus alweer begonnen. Een druk baasje die Springsteen.

De rocker doet dit jaar ook Nederland aan. Eind mei staat hij op Pinkpop. Ook dit is bijzonder te noemen, gezien Bruce al jaren niet meer heeft opgetreden op een dergelijk groot festival.

De nieuwe wereldtour van The Boss, samen met z’n E-Street Band, staat dus in het teken van zijn nieuwe cd ‘Working on a Dream’. Dit album is voornamelijk geïnspireerd op het herontdekte positivisme in de VS, dat Springsteen vooral signaleerde tijdens de opkomst van Barack Obama. Springsteen’s schitterende nummer ‘The Rising’, van zijn gelijknamige album uit 2003, was het campagnenummer van Obama.

Bruce trapte z’n nieuwe tournee zoals gewoonlijk af met een aantal ‘proefconcerten’ in z’n thuisstaat New Jersey. Inmiddels zijn ook de staten Arizona, Texas, Californië en Oklahoma aangedaan. Op 30 mei zet hij voet op Europa, beginnend met het optreden in Nederland.

Bij deze alvast een stukje van de nieuwe tour, van het nummer Working on a Dream van Bruce’s nieuwe album.

Lees ook:Springsteen is niet uit het veld te slaan
Lees ook:Fans in afwachting van nieuwe docu Springsteen
Lees ook:“Hallo Ohio”, of toch niet?
Lees ook:Springsteen brengt ode aan Giants Stadium
Lees ook:‘Springsteen werkt aan biografie’

Eén reactie op “Springsteen begint met nieuwe wereldtournee

  1. The boss

    The Boss the best ever!!!!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.