President Obama blijft tegen de stroom ingaan

In een laatste poging om voor zijn welverdiende vakantie orde op zaken te stellen probeerde president Obama gisteren opnieuw alle onrust over zijn hervormingsplannen de kop in te drukken. Volgens de president moet het nu eindelijk eens afgelopen zijn met alle leugens over zijn voorstellen.

Tijdens zijn wekelijkse videoboodschap haalde de president een aantal verschillende “leugens” aan en concludeerde: “Ze zijn simpelweg niet waar.”

Zo ontkende hij opnieuw dat zijn hervormingsvoorstellen pleiten voor zogenaamde “death panels“; een groep bureaucraten die zouden bepalen of ouderen en gehandicapten nog wel in leven mogen blijven. Ook ontkende hij dat abortussen gestimuleerd zouden worden.

Deze en andere geruchten zorgden de afgelopen weken voor veel onrust. Veel politici werden tijdens vraag- en antwoordsessies met hun kiezers zelfs belaagd. Tevens blijkt uit nieuwe peilingen dat de steun voor de Democratische hervormingsvoorstellen afneemt.

Vandaar dat de president voor de tweede keer zijn videoboodschap gebruikte om de negatieve geruchtenstroom tegen te spreken:

Inmiddels is de president op weg naar zijn vakantieadres in de staat Massachusetts. Al is het maar de vraag of hij daar even kan relaxen, volgens de laatste weerberichten stevent orkaan Bill recht op deze kuststaat af. Later ongetwijfeld meer hierover.

Lees ook:‘Hervormingen gezondheidszorg goed voor economie’
Lees ook:President Obama waagt een laatste poging
Lees ook:President Obama: nu of nooit voor gezondheidszorg
Lees ook:‘Verzekeringsmaatschappijen zijn wanhopig’
Lees ook:Obama’s wekelijkse videoboodschap: nieuwe hervormingen

3 reacties op “President Obama blijft tegen de stroom ingaan

  1. Macros de Zwaret

    @tamso – zo dacht ik ook over tot ik me ging verdiepen in de amerikaanse politieke drama serie The West Wing, aanrader

      /   Beantwoorden  / 
  2. Vincent Brunott

    Tegen Obama bestaan heel veel vooringenomen sentimenten. Terwijl mensen met linkse neigingen hun best doen om in hem te blijven geloven wordt hij door veel christenen, patriotten en racisten voor vanalles en nog uitgemaakt en dat versluierd het zicht op datgene waar de Obama-regering werkelijk mee bezig is: Het verder uitbouwen van de V.S. als wereld-dominerend imperium. Alleen benadering en strategie zijn enigszins geweizigd. Op hoofdpunten is er geen ‘change yes we can’ te bekennen. Heel jammer!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.