Ted Kennedy: 1932 – 2009

Er zijn berichten die je schrijft waarvan je hoopt dat ze eigenlijk niet waar zijn. Maar deze keer was dit helaas wel het geval. Afgelopen nacht overleed de laatste van de drie Kennedy-broers: senator Edward “Ted” Kennedy.

Afgelopen weekeinde berichtte ik al over de slechte gezondheidstoestand van de senator uit Massachusetts. Hij leed al ongeveer een jaar aan een hersentumor.

President Obama, die momenteel in Massachusetts vakantie viert, wilde de Democratische senator nog een laatste bezoek brengen. Dit weekeinde werd al duidelijk dat zo’n bezoek er waarschijnlijk niet in zat.

De afgelopen weken werd er steeds meer over zijn gezondheidstoestand gespeculeerd. Zo was hij niet in staat om de begrafenis van zijn zus Eunice Kennedy Shriver bij te wonen. Toen president Obama hem een Presidential Medail of Freedom uitreikte was hij ook niet in staat om naar het Witte Huis te komen.

Met het heengaan van deze ‘Leeuw van de senaat’ is er een politiek tijdperk tot een einde gekomen. Als broer van John en Robert Kennedy, die beiden werden vermoord, was “Ted” de laatste invloedrijke Kennedy-telg in de Amerikaanse politieke arena. Kennedy is 77 jaar geworden.

Lees ook:Speculaties: toestand van Kennedy ernstig verslechterd
Lees ook:Kennedy begraven: het einde van een tijdperk
Lees ook:‘Geen Kennedy’s meer voor Massachusetts’
Lees ook:Kennedy-familie verdeeld over steun
Lees ook:Eunice Kennedy Shriver: 1921 – 2009

0 reacties op “Ted Kennedy: 1932 – 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.