‘Geen Kennedy’s meer voor Massachusetts’

Deze uitspraak deed Joseph Kennedy, zoon van de neergeschoten Robert “Bobby” Kennedy. Volgens Kennedy is het voor de staat Massachusetts, na ruim vijftig jaar, tijd voor een tijdperk na de Kennedy’s.

Volgens Joseph, uiteraard de neef van de onlangs overleden senator Edward “Ted” Kennedy, is het na vijf decennia genoeg geweest voor de Kennedy’s. Bovendien is er niemand uit de familie die enige interesse heeft.

Vandaar dat de race om Kennedy’s opvolging in volle gang is. Zo hebben enkele politici uit het congres van Massachusetts’ al aangegeven een poging voor de senaatszetel te wagen. Vlak voor zijn dood vroeg de senator nog om “snelle verkiezingen” zodat zijn zetel niet te lang onbezet zou zijn. Dit kan grote gevolgen hebben omdat president Obama alle senatoren nodig heeft om zijn hervormingen voor de gezondheidszorg door het congres te krijgen.

Iedere staat levert in de VS twee senatoren. De andere senaatszetel van Masachusetts wordt bezet door niemand minder dan John Kerry. Die verloor in 2004 de presidentsverkiezingen van president Bush.

Lees ook:Kennedy-familie verdeeld over steun
Lees ook:Peiling: Republikeinen op voorsprong in Massachusetts
Lees ook:Kennedy begraven: het einde van een tijdperk
Lees ook:Kennedy’s memoires: ongetwijfeld een succes
Lees ook:Eunice Kennedy Shriver: 1921 – 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.