New Hampshire is het rijkst, Mississippi het armst

Uit nieuwe cijfers blijkt dat inwoners uit de staat New Hampshire het meest verdienen: ruim 68.000 dollar per jaar. Dit is in schril contrast met Mississippi, waar men zo’n 37.000 per jaar verdient.

De krant USA Today zette nieuwe statistieken op een rijtje. Hieruit blijkt onder andere dit enorme verschil in inkomen. Daar komt nog eens bij dat men in New Hampshire in 2008 6% meer is gaan verdienen, terwijl in Mississippi de loonstrookjes zo’n 2,5% lager werden.

Andere staten waar het inkomen per huishouden hoog is zijn Colorado, Virginia, Connecticut en New Jersey. In de staten West Virginia, Kentucky en Louisiana was dit juist weer enorm laag.

Tevens lieten de statistieken zien dat in Texas, Florida, New Mexico en Nevada het aantal onverzekerden het hoogst was; meer dan 20% had geen zorgverzekering. Dit aantal was het kleinst in Massachusetts: zo’n 4%. Deze staat was een aantal jaren geleden de eerste die haar inwoners een verzekering verplichtte.

Als de Democratische hervormingsvoorstellen deze maand door het congres goedgekeurd worden zal deze maatregel ook landelijk intreden. Dit leidde tot forse kritiek van veel Republikeinen, die een dergelijke maatregel veel te dwingend vinden. Toch was het de Republikeinse gouverneur én oud-presidentskandidaat Mitt Romney, die deze wet in Massachusetts invoerde.

Lees ook:Inkomen stijgt hardst in ‘energiestaten’
Lees ook:Obama vs. Romney; de tussenstand
Lees ook:In Florida kan je maar beter niet lopen
Lees ook:Opnieuw doden door tornado’s’ in zuiden-VS
Lees ook:Romney veegt zorghervormingen van zich af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.