Kritiek op Schwarzenegger na scheldpartij

De gouverneur van Californië schoof zijn ongenoegen over een collega-politicus uit zijn staat niet onder stoelen of banken. Toen hij een wetsvoorstel toegestuurd kreeg weigerde de Governator deze te tekenen. Schwarzenegger stuurde het document terug naar de desbetreffende politicus en schreef er Fuck You op.

Dat is nog eens duidelijke taal. Gericht naar de Democratische politicus Tom Ammanio, lid van het Huis van Afgevaardigden in Californië.

De twee zijn bepaald geen vrienden. Eerder schreeuwde Ammanio “u liegt” richting de gouverneur toen die een speech gaf. Dit was een referentie naar de Republikein Joe Wilson, die ditzelfde schreeuwde richting president Obama’s speech tot het congres. Later zei de Demoraat ook nog “kus mijn homoseksuele kont”. Inderdaad: niet zo netjes.

Gouverneur Schwarzenegger is dit niet vergeten en stuurde de Democraat daarom deze ‘persoonlijke’ boodschap. Al houdt de gouverneur het erop dat hij het niet eens is met de manier waarop het wetsvoorstel betaald moet worden. Het Congres in Californië denkt daar anders over: die stemde unaniem in met het voorstel.

De Fuck You-opmerking is inmiddels hot in de VS. Amerikaanse media vragen zich af of de gouverneur niet iets teveel van zijn persoonlijke gevoelens heeft laten zien. Dit lijkt me een overbodige vraag.

Lees ook:Kom op ‘Governator’, tekenen die wet!
Lees ook:Wie zei wat op zondag, 14 september
Lees ook:Gaat Schwarzenegger naar Washington?
Lees ook:Schwarzenegger: stuur gevangenen naar Mexico
Lees ook:Krijgt Californië opnieuw een Republikeinse gouverneur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.