Wie zei wat op zondag, 14 september

Zondagochtend zijn er op veel Amerikaanse zenders politieke talkshows te zien. Iedere week blikken wij op de belangrijkste gesprekken terug. President Obama’s hervormingsvoorstellen voor de gezondheidszorg stonden, net als de voorgaande weken, centraal.

Maar the talk of the town was nog steeds de Republikeinse politicus Joe Wilson. In Fox News Sunday zei hij “niet nog een keer” zijn excuses te willen maken.

De Republikein schreeuwde vorige week woensdag “u liegt” richting president Obama. Die hield een speech voor het congres over de gezondheidszorg.

Fox News ontving Wilson met open armen. De nieuwszender was er als de kippen bij om de politicus, inmiddels beter bekend als “Joe de relschopper”, uitgebreid aan het woord te laten. Hoewel de Republikein direct na zijn uitbarsting zijn excuses maakte richting president Obama lijkt hij hier nu iets op terug te komen:

Op tv-zender CBS is iedere week Face The Nation te zien. In deze uitzending werd ook stilgestaan bij de uitbarsting van Wilson, die lid is van het Huis van Afgevaardigden. Presentator Bob Schieffer zei dat het gedrag van de Republikein het huidige harde politieke klimaat in de VS goed weergeeft:

Lees ook:“Joe de relschopper” is voer voor tv-shows
Lees ook:Excuses van “relschopper” richting Obama
Lees ook:Wie zei wat op zondag, 20 september
Lees ook:Donaties stromen binnen voor Wilson
Lees ook:Kritiek op Schwarzenegger na scheldpartij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.