Amerika in de ban van schietpartij

De schietpartij op de Texaanse legerbasis Fort Hood is ingeslagen als een bom. Nidal Malik Hassan schoot 12 mensen neer. Nog eens 31 raakten er gewond. Volgens recente nieuwsberichten zou Hassan zelf in stabiele conditie verkeren.

Verder is er nog weiger over de dader bekend. Volgens laatste berichten was de 39-jarige Hassan werkzaam als psychiater en zou hij op het punt staan om naar Irak gestuurd te worden.

Amerikaanse nieuwszenders legden gisteren de hand op beveiligingsbeelden waar Hassan, een ietwat dikke man, als laatst op gesignaleerd werd.

Nadat Hassan op de legerbasis om zich heen begon te schieten openden enkele militairen het vuur op hem. Hoewel hij vier kogels opving verkeert hij momenteel niet langer in levensgevaar. Dit werd aanvankelijk wél gemeld op de Amerikaanse televisie.

Hoewel het natuurlijk om de slachtoffers moet gaan zal Hassan de komende dagen niet van de Amerikaanse televisie af te slaan zijn. Zo weidde Larry King gisteren al een groot deel van zijn programma aan de vraag Who Is Hassan? Dit is een vraag die de komende dagen ongetwijfeld vaker gesteld zal worden.

Lees ook:President Obama betuigt medeleven met militairen
Lees ook:Schietincident op Fort Hood wellicht “terrorisme”
Lees ook:“Speciale screening voor moslims”
Lees ook:President Obama staat opnieuw stil bij Fort Hood
Lees ook:CIA had schutter in beeld, maar deed niets

0 reacties op “Amerika in de ban van schietpartij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.