CIA had schutter in beeld, maar deed niets

De man die vorige week donderdag 12 mensen neerschoot op de Texaanse legerbasis Fort Hood probeerde daarvoor contact met Al Qaeda te leggen. Sterker nog: De CIA wist dit. Maar de inlichtingendienst deed niets.

De CIA kwam er enkele weken geleden achter dat Nidal Malik Hassan contact probeerde te leggen met de terroristische organisatie. De dienst meldde dit echter niet aan het Amerikaanse leger, noch het congres.

De Republikeinse voorzitter van Inlichtingenzaken, een comité in het congres dat zich met dit soort zaken bezig houdt, wil zo snel mogelijk weten waarom dit niet gebeurd is. Volgens hem moet de CIA “zich schamen”.

In een reactie laat de CIA weten dat men op de hoogte was, maar lokale opsporingsdiensten de ontdekking hadden gedaan. Het was aan hun om het congres in te lichten, niet aan de CIA.

Vorige week woensdag schoot Hassan, een in Virginia-geboren legerpsychiater, in het wild om zich heen. Hierbij kwamen 12 mensen om het leven, 31 raakten er gewond. Sindsdien wordt er veel gesproken over zijn beweegredenen. Of zijn Islamitische geloof daar deel van uitmaakte is nog niet duidelijk.

Lees ook:Schietincident op Fort Hood wellicht “terrorisme”
Lees ook:Amerika in de ban van schietpartij
Lees ook:Nederlandse woede om generaal landt in VS
Lees ook:FOX News laat Obama’s speech schieten
Lees ook:Kandidaten lijken reddingsplan van Congres te steunen

0 reacties op “CIA had schutter in beeld, maar deed niets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.