“Speciale screening voor moslims”

Na de schietpartij op de Texaanse legerbasis Fort Hood stellen de VS zich de vraag: hoe had dit voorkomen kunnen worden? FOX News weet het wel: moslims die het leger in willen moeten extra goed gescreend worden.

Afgelopen donderdag schoot de Amerikaanse legerpsychiater Nidal Malik Hassan 12 mensen neer, 31 raakten er gewond. Hassan, die binnenkort naar Irak zou gaan, zou voor zijn daad “Allah is groot” geroepen hebben. Ook was hij gekleed in een Arabisch gewaad.

Amerikaanse media zijn sinds het incident geobsedeerd door Hasan. Wat spookte er door deze in Virginia-geboren psychiater zijn hoofd? Was hij simpelweg nerveus om naar Irak te gaan? Of: was dit een terroristische aanslag?

FOX News-presentator Brian Kilmeade zei op de conservatieve tv-zender dat er een “speciale screening” moet komen voor moslims die het leger in willen. “Ik wil weten wat voor soldaat er naast me zit”, aldus Kilmeade. “Ik zit straks immers samen met hem in een schiettoren. Ik wil dan zeker weten dat diegene me niet wil vermoorden.” Tja, laat dit soort conclusies maar aan FOX over.

President Obama reageerde een stuk beschaafder. Hij heeft inmiddels zijn medeleven aan familie en vrienden van de slachtoffers betuigt. Hij heeft alle overheidsvlagen halfstok laten hangen.

Lees ook:Schietincident op Fort Hood wellicht “terrorisme”
Lees ook:Amerika in de ban van schietpartij
Lees ook:President Obama betuigt medeleven met militairen
Lees ook:CIA had schutter in beeld, maar deed niets
Lees ook:O’Reilly botst met dames van ‘The View’

5 reacties op ““Speciale screening voor moslims”

  1. Judith

    Eerst Allah Akbar het Islamitische strijdkreet en toen knalde deze religieuze fanaat, dertien mensen neer..is dat geen voorbedachte rade?
    Alle medeleven naar de slachtoffers en hun naasten…
    Misschien toch maar eens meer gaan screenen, want we willen natuurlijk niet nog eens zo’n ramp destijds met 9/11

      /   Beantwoorden  / 
  2. Vulpen

    Die beschaafdheid vind ik meer dan terecht. Fox News is uiteraard absoluut niet objectief, noch neutraal. Net als het grootste deel van alle andere omroepen in de VS.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Judith

      Niet alle moslims zijn terroristen..maar bijna iedere terrorist is wel een moslim..
      Je had het van die hoogopgeleide ook niet gedacht dat hij zomaar een stelletje collega’s overhoop zou schieten…dus wel..
      De meeste moslims zijn geweldloos.maar puntje bij paaltje dan nemen zij het toch voor hun broeders op…zie nu weer deze schietpartij, aangericht door een moslim..

        /   Beantwoorden  / 
  3. Rob

    Het is natuurlijk niet de eerste keer dat dit gebeurt, een aantal jaar geleden ging een islamitische soldaat in Koeweit handgranaten naar zijn collega’s gooien, en er zijn al een dozijn incidenten waarbij amerikaanse soldaten zijn aangevallen door irakese of afghaanse manschappen met wie ze op patrouille moesten.

    Nidal Malik Hassan gedroeg zich al maanden erg vreemd, bv. in presentaties voor zijn collega’s deed hij allerlei extremistische uitspraken, maar niemand die hem durfde aan te geven uit angst om te worden uitgemaakt voor ‘islamofoob’ of ‘racist’.

    Beschaafdheid? Als de amerikanen wat minder “beschaafd” waren geweest naar deze meneer had dit 12 doden gescheeld.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rob

    “Fox News is uiteraard absoluut niet objectief, noch neutraal. Net als het grootste deel van alle andere omroepen in de VS.”

    Inderdaad, want die andere omroepen staan allemaal pal achter Obama. Een beetje flauw van de president om Fox News uit te sluiten als enige kritische TV station. Bush werd door vrijwel alle stations bekritiseerd, stel je voor dat die had gezegd dat MSNBC gestraft wordt voor de capriolen van Olberman. De wereld was te klein geweest, het zou weer een bewijs zijn wat een kleinzielige dictatoriale man die Bush is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.