Komt er een einde aan de oorlog in Irak?

Bijna zeven jaar na de Amerikaanse invasie van Irak probeert president Obama een einde aan de oorlog in Irak te breien. De kans bestaat dat hij de komende week een concreet plan presenteert om dit te realiseren.

Want dinsdag zal de president bekend maken hoeveel extra troepen hij naar Afghanistan zal sturen. Volgens president Obama vindt in dit land “de strijd tegen terreur” plaats. Vandaar dat hij zo’n 40.000 extra militairen naar het land stuurt.

Hoewel hij dit tijdens zijn presidentscampagne aankondigde zijn veel Amerikanen er niet blij mee. De steun voor de oorlog in Afghanistan neemt af, zeker nu het Witte Huis al maandenlang onduidelijk is over de te volgen strategie. Dit eindigt hopelijk dinsdag.

Maar om de Amerikanen tegemoet te komen gaat het gerucht dat de president aanstaande dinsdag tevens duidelijk zal maken wanneer de laatste Amerikaan Irak verlaat. Want dat dit binnen zijn eerste ambtstermijn zou gebeuren was immers ook een campagnebelofte. Bovendien worden de twee oorlogen simpelweg onbetaalbaar.

Aanstaande dinsdag weten we meer, en de Amerikanen dus ook. Houd Amerika.blog.nl de komende week dus goed in de gaten.

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Een fijne Thanksgiving van President Obama
Lees ook:Kijktip: Compleet van de Wereld
Lees ook:‘Beslissing omtrent Afghanistan komt snel’
Lees ook:President Obama’s speech over Afghanistan
Lees ook:“Terugtrekking uit Afghanistan niet zeker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.