President Obama’s speech over Afghanistan

Vannacht maakte president Obama op de legerbasis West Point eindelijk bekend hoe hij de oorlog in Afghanistan tot een goed einde wil brengen. Bekijk hier zijn volledige speech.

De president zei onder andere “binnen zes maanden” zo’n 30.000 extra militairen naar het land te sturen. Middels een snelle uitschakeling van de Taliban, plus het scholen van Afghaanse militairen en politiemensen, hoopt de president binnen een aantal jaar de oorlog te beëindigen.

In de VS is met verdeeldheid gereageerd op zijn plannen. Zo zijn veel progressieve Democraten een nieuwe – militaire en dus ook financiële –  investering in het land niet zitten. Veel Republikeinen hadden liever twee keer zoveel troepen naar het land gestuurd, of zelfs 80.000.

Maar bij beide partijen leeft één kritiekpunt: men vindt dat de NAVO-partners een grotere inzet moeten leveren. De kans bestaat dat ook Nederland gevraagd wordt dit te doen.

Bekijk hier de volledige speech van president Obama:

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:President Obama’s speech in Oslo
Lees ook:Komt er een einde aan de oorlog in Irak?
Lees ook:Een fijne Thanksgiving van President Obama
Lees ook:President Obama’s speech over Irak
Lees ook:“Terugtrekking uit Afghanistan niet zeker”

0 reacties op “President Obama’s speech over Afghanistan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.