Vooruitblikken op de ‘Afghanistan-beslissing’

Morgen presenteert president Obama zijn nieuwe strategie voor de oorlog in Afghanistan. Waarom duurde dit zo lang? Wat is verstandig? En: hoe wordt daar in de Amerikaanse politiek over gesproken?

Dit werd gisteravond uitvoerig besproken in het programma Compleet van de Wereld, te zien op tv-zender Het Gesprek. In dit programma, vorige week ook genoemd als kijktip, praat presentator Ronald Olsthoorn middels Skype met meerdere correspondenten.

Deze week stond de uitzending in het teken van de oorlog in Afghanisten. Olsthoorn praatte deze week met Amerika-correspondent Michiel Vos en de journaliste Bette Dam die zich in de Afghaanse hoofdstad Kabul bevond. Vanuit Den Haag reageerde defensie-expert Rob de Wijk.

Houdt Amerika.blog.nl goed in de gaten wanneer president Obama morgen zijn nieuwe strategie naar buiten brengt. Maar kijk voorafgaand aan die persconferentie hier de uitzending van Compleet van de Wereld, op de site van Het Gesprek.

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Kijktip: Compleet van de Wereld
Lees ook:President Obama geeft nieuwe orders voor Afghanistan
Lees ook:Het plan voor Afghanistan, in vier minuten
Lees ook:‘Beslissing omtrent Afghanistan komt snel’
Lees ook:Komt er een einde aan de oorlog in Irak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.