Opnieuw commentaar op presidentiële buiging

Tijdens zijn rondreis door Azië bezocht president Obama gisteren het keizerlijke echtpaar van Japan. Uit respect boog de president voor het paar, iets dat hem op kritiek is komen te staan.

Volgens voormalig vice-president Dick Cheney is het “ongehoord” dat een Amerikaanse president buigt voor andere wereldleiders. “Niemand verwacht dat hij buigt voor hun. Onze Europese vrienden ook niet, en hun niet”, aldus de voormalige VP. Volgens Cheney is de buiging “slecht” voor Amerika’s reputatie.

Hoewel je de kritiek van Cheney gemakkelijk als goedkope populisme af kan doen wordt de voormalige VP gesteund door veel partijgenoten. Meerdere Republikeinse senatoren zeiden de buiging onnodig te vinden.

Ditzelfde gebeurde eerder dit jaar toen president Obama een buiging maakte voor de Saudische koning. Ook toen leverden veel Republikeinen kritiek.

Het Witte Huis reageerde op beide kritieken hetzelfde. Volgens woordvoerder Robert Gibbs wil president Obama zijn belofte waar maken om iedereen met respect te benaderen.

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Cheney waarschuwt voor “zwakke” president
Lees ook:Cheney: president Obama ontkent “oorlog”
Lees ook:Cheney wist van niets…
Lees ook:Bush twijfelde over dumpen Cheney
Lees ook:Obama buigt voor de Saoedische koning, oh oh oh…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.