Senatoren blokkeren publieke verzekeringsoptie

Volgens de laatste berichten uit Washington zouden de Democratische senatoren een overeenstemming hebben over het hervormen van de gezondheidszorg. De publieke verzekeringsoptie, die president Obama graag had gezien, lijkt er niet te komen.

Eerder werd al bekend dat de Democratische senatoren dichtbij een akkoord waren. Nu dit akkoord er is komt er steeds meer informatie over naar buiten.

De public option, die zou moeten concurreren met private verzekeraars, lijkt gesneuveld omdat veel conservatieve Democraten de invloed van de overheid te groot zouden vinden.

Dit is ook de reden waarom er helemaal niet met Republikeinen gesproken wordt. Senatoren van die partij vinden dat rol van de federale overheid in de Democratische plannen sowieso al te ver gaan. Waarschijnlijk stemmen ook alle 38 Republikeinen in de Senaat tegen de hervormingsvoorstellen.

Maar om alle 58 Democraten en de twee onafhankelijke senatoren op één lijn te krijgen is dus ook al een hele kluif. Bekijk hier de reportage over het akkoord van CBS News:

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Democraten dichtbij akkoord over gezondheidszorg
Lees ook:President Obama zet senatoren op scherp
Lees ook:“Een belangrijke stap voorwaarts”
Lees ook:Hervormingen gezondheidszorg “uitgekleed”
Lees ook:Debat om hervormingsvoorstel barst los

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.