President Obama zet senatoren op scherp

“Het is nu of nooit”, dat was de boodschap die de president gisteren aan alle Democratische senatoren gaf. Hij nodigde ze uit op het Witte Huis om ze duidelijk te maken dat het erop of eronder is voor het hervormen van de gezondheidszorg.

Volgens president Obama zal, als de hervormingsvoorstellen nu in de prullenmand verdwijnen, geen enkele president ooit meer proberen om het stelsel te hervormen.

Hier kan hij weleens gelijk in hebben. Vrijwel geen enkele president begon aan zijn ambtstermijn met hogere waarderingscijfers dan president Obama. Als iemand het grootse binnenlandse struikelblok van voorgaande president deze keer wél aan zou kunnen pakken is hij het.

Vandaar ook dat de president de senatoren op het hart drukte compromissen te sluiten en te stemmen voor zijn hervormingsvoorstellen. Hiervoor heeft hij alle 58 Democratische senatoren nodig, plus de twee onafhankelijke. Alle 40 Republikeinen hebben al aangegeven sowieso tegen het voorstel te stemmen.

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Senatoren blokkeren publieke verzekeringsoptie
Lees ook:Democraten dichtbij akkoord over gezondheidszorg
Lees ook:“Een belangrijke stap voorwaarts”
Lees ook:Hervormingen gezondheidszorg “uitgekleed”
Lees ook:Senator Lieberman is de gebeten hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.