Steun voor hervormingsplannen neemt toe

Uit een peiling van CNN blijkt dat de steun voor de Democratische hervormingsplannen voor de gezondheidszorg toeneemt. Bijna de helft van de Amerikanen steunt de plannen.

Van de ondervraagden zegt 42% het wetsvoorstel, dat deze week door de Senaat geloodst werd, te steunen. Toch zegt nog steeds 56% tegen de hervormingen te zijn.

Maar de Democraten zijn optimistisch dat de steun voor hun hervormingsplannen verder zal toenemen. “Veel mensen zijn bang geworden door de angst die ze is ingegeven door veel Republikeinen”, aldus president Obama. “Hoe meer men van dit voorstel gaat weten, des te positiever ze worden.”

Het is te hopen dat deze prognose klopt. Volgend jaar zijn er tussentijdse verkiezingen in het Congres. Het succes van dit wetsvoorstel zal grotendeels bepalen of veel Democraten herkozen worden.

Duidelijk is in eider geval dat de steun voor de Democratische plannen nu al geleidelijk toeneemt. CNN besprak de achtergronden van de peiling:

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:“Een belangrijke stap voorwaarts”
Lees ook:Hervormingen gezondheidszorg “uitgekleed”
Lees ook:Hogesnelheidstreinen worden eindelijk realiteit
Lees ook:Ook in oktober volg je amerika.blog.nl op Twitter
Lees ook:Senator Lieberman is de gebeten hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.