Ook Colin Powell wil homo’s in het leger

Althans, hij is van mening dat homo’s openlijk in het leger moeten kunnen dienen. Hiermee draait de voormalige generaal 180 graden; in de jaren ’90 was hij een fel tegenstander hiervan.

Toen president Clinton homo’s openlijk in het leger wilde laten dienen was Powell, destijds één van de hoogste generaals, tegen het voorstel. Volgens hem zou het de “effectiviteit” van het leger aantasten.

Onzin natuurlijk, een bekend gezegde luidt immers: you don’t have to be straight to shoot straight. Maar goed, zover waren ze tien jaar geleden nog niet.

Powell steunde wél het compromis van president Clinton: Don’ Ask Don’t Tell. Een regeling waarbij er simpelweg niet gesproken werd over de geaardheid van een militair. Maar volgens president Obama is dit vandaag de dag hopeloos ouderwets.

President Obama heeft zijn legerleiding daarom opdracht gegeven DADT af te schaffen. Veel conservatieve leden van het Congres zijn hier echter tegen. Maar Powell, een prominente Republikein, steunt de president. Gelukkig.

Lees ook:Congres luistert naar argumenten voor afschaffen DADT
Lees ook:Minder oppositie in het leger tegen homo’s
Lees ook:Pentagon: geen gevaar met homo’s in leger
Lees ook:Is Defensie klaar voor homo’s?
Lees ook:Successen voor president Obama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.